• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 8
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
gogo7777 - майстор
ср май 28, 2025 6:46 pmпишман_майстор написа:
Добре. Аз искам друго да питам : мотора да издава по-специфичен звук при работа с инвертора? Греене излишно при по-продължителна работа? Че ще е проблем при мен.
Ако работи добре, ще го поръчам и аз за "тунинг" на един щил е30.
Не усетих нищо тревожно. Аз го пуснах и оставих да работи около час. Нито мотора, нито инвертора загряха.....и двете си имат вентилатор :wink:
Аз лично ще си поръчам още два....да има :-D
Николов Н. - специалист
На дисплея какво индицира-честота,ток,напрежение? Какво пише в инструкцията относно защитата?
gogo7777 - майстор
ср май 28, 2025 7:24 pmНиколов Н. написа:
На дисплея какти индицира-честота,ток,напрежение? Какво пише в инструкцията относно защитата?
Дисплея може да показва честота, ток, напрежение и посока на въртене. При мен показва честотата по подразбиране. За защитата нищо не намерих.

Прикачен файл:
20250528_193333.jpg
Прикачен файл:
20250528_193406.jpg
Последна промяна от gogo7777 на ср май 28, 2025 8:34 pm, променено общо 1 път.
gogo7777 - майстор
Прикачен файл:
20250528_193444.jpg
Прикачен файл:
20250528_194146.jpg

Тази грешка ми изписва на дисплея, когато изключа инвертора от мрежата. Иначе при изключен мотор дисплея мига в стенд бай.
Николов Н. - специалист
Да ,дава,че входното /мрежово/ напражение липсва - фал. Р9-01 е защитата. Предполагам,че трябва да се настрои,според тока на двигателя. Иначе може да даде" motor overload". Абе,карай го така,щоми работи нормално.
пишман_майстор - майстор
До колко може да се вдига честотата?
batkoce - специалист
Като го изключиш, филтровите кондензатори се разреждат постепенно и за кратко изписва, че входното напрежение е ниско. След това енергията се изчерпва и индикацията гасне. На практика инверторът не лъже. Ако тази грешка се покаже по време на работа, тогава вече трябва да се вземат мерки.
gogo7777 - майстор
ср май 28, 2025 8:26 pmпишман_майстор написа:
До колко може да се вдига честотата?
Това не знам. Но може.
gogo7777 - майстор
ср май 28, 2025 8:27 pmbatkoce написа:
Като го изключиш, филтровите кондензатори се разреждат постепенно и за кратко изписва, че входното напрежение е ниско. След това енергията се изчерпва и индикацията гасне. На практика инверторът не лъже. Ако тази грешка се покаже по време на работа, тогава вече трябва да се вземат мерки.
Благодаря,
И аз така предположих, че няма проблем да го гася от мрежата.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 8

Тема "Инвертор от монофазно към трифазно захранване." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: