Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
Здравейте, може ли да кажете има ли проблем с това табло?
Прикачен файл:
IMG-fab5c04b123f4ac978cce7f13b108259-V.jpg
DundyTheCroc - майстор
Ами половината кабели не са свързани, земята и нулата не са закачени на шините, освен това има подозрително малко проводници на заземителната шина спрямо тези на нулевата.
пон юни 30, 2025 4:36 pmDundyTheCroc написа:
Ами половината кабели не са свързани, земята и нулата не са закачени на шините, освен това има подозрително малко проводници на заземителната шина спрямо тези на нулевата.
Благодаря за отговора. А може ли да се оправи това или трябва да се сменя цялото табло?
DundyTheCroc - майстор
Това ново строителство ли е или след ремонт? И в двата случая бих търсил който го е правил да си го довърши най-малкото.
пон юни 30, 2025 4:49 pmDundyTheCroc написа:
Това ново строителство ли е или след ремонт? И в двата случая бих търсил който го е правил да си го довърши най-малкото.
Ново строителство е. :oops:
DundyTheCroc - майстор
Щом е ново си търси правата по всички възможни начини.
prasse - специалист
пон юни 30, 2025 4:44 pmhermione_j написа:
А може ли да се оправи това или трябва да се сменя цялото табло?
Няма да го сменяш, може да се оправи от грамотен човек.
Таблото не го мисли, много по-важно е как е изпълнена вътрешната инсталация. Че като гледам таблото... #-o
kozl - майстор
Започнато и недовършено.
Много вероятно е и да има грешни свързвания. По тази снимка не може да се проследяват проводници, но ДТЗ-то с 4 бр. АП е съмнително свързано :?
Долу фазата към АП-тата, но нулата е вкарана в клема с много повече от 4 проводника :?
Отгоре на ДТЗ-то като че ли е входящата фаза в ап.табло, а входящата нула прилича на изтръгната от клемата маркирана синьо.
Омазана работа :rolleyes:
А според мен липсва главен предпазител. Не че не съм виждал табла без главен предпазител, но не съм срещал проекти без главен АП в ап.табло.

Прилича ми на случка с напуснали ел.специалисти и довършвано от общаци и предполагам некакси са успели да изкарат напреженение тук там :?
Може би за осветление и в някой контакт, ако изобщо има монтирани контакти :? :? :? :? :?
или само конзоли, от които стърчат проводници :?

Тема "Ел.табло" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: