Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
Милен - майстор
Той човека си прави сметката за бушона, ти му говориш за специален агрегат :lol:
kons - напреднал
Мисля 6KW е максимума за апартамент.
Иначе кво може да прави с 30 pc-та в апартамент с климатици за тях ?

Сървъри за нещо си, дали ще е е интернет хостинг, 3D анимация и ферма за рендеринг, VoIP услуги, конферентни системи, game сървъри или кво ли още не - все тая.

Помисли за шума и вибрациите, който ще генерират тези компютри, ако не направиш цялостна изолзция ( под, таван, стени ), най вероятно ще имаш големи ядове от съседите. Помисли над закупуването на blade машини, които според мен ще ти спестят от електричеството, но пък от друга страна ако смяташ да кичиш много дискове, няма да е кои знае каква икономията ( всъщност 2 инчовите дискове са с доста по малка консумация от стандартните 3 инчови ). Отделно ако смяташ процесорите на компютрите да са постоянно натоварени на макс, сещаи се каква консумация ще се получи.

Климатика не на последно място е много неприятна част от такава система. Преди известно време, бях свидетел на това как помещение с 40-50 компютъра се препичаше отвсякъде, въпреки постоянно работещия климатик ( 20 - ка на охлаждане ). След поставянето на втори ( отново 20 - ка ) нещата застанаха точно на кантар - Въпреки зададените 18-19 градуса, температирата си седеше на 23-24.

И все пак, 300W не означава че това захранване ще изяде толкова. Ако му натряскащ 5 диска, и процесора и видео картата работят на максимум - да тогава ще, но иначе консумацията при нормално работещ PC е около 100-150W.
zmeios - специалист
kons написа:
Сървъри за нещо си, дали ще е е интернет хостинг, 3D анимация и ферма за рендеринг
Каква ферма за рендеринг бе бате... Прочети го отново "човека"... Особено в частта в която пише "добре де, а ако сложа 10 киловата UPS" (забележи че преди това говори за 30 киловата консумация) "няма ли да отпадне нуждата от силни бушони"

Па и пустият му бушон 150 ампера е скъпичък, сравним е с цената на 30 компютъра и три климатика...
pavelari - майстор
Да излезем от някои митове:
30 бр. UPS = 30 x 80 = 2400 лв. /половин цена/ - хем да гръмне - ще е само един от 30.Ако търси 100% непрекъсваемост - такова животно нема. Даже при М-тел - дето са едни от НАй-добрите - пак има тъъът....тъъъът....тъъъът... макар и рядко.
Имам 25 компа в офиса, които нормално консумират около 4000 вата, заедно с мониторите! Натоварване до 300-400 вата на парче е изключително кратковременно и съвпадението 30бр.х400вата е рядкост-май и невъзможно, освен ако не отварят аутокадски файл, гледат филм, докато записват и диск, имат вирус и имат бял десктоп :) ЕДНОВРЕМЕННО.
Да слага и три скъпи инверторни климатика от по 900 вата, и като реши проблема с едновременното пускане след спиране на тока да дава три бутилки Джони.....ама предишния ми коментар си остава валиден, както и повода за това! :)
Дали случайно не попаднах на една от първите биткойн ферми? След 16 години :D
valentino76bs - майстор
чет юли 10, 2025 1:52 pmPavkataD написа:
Дали случайно не попаднах на една от първите биткойн ферми? След 16 години :D
Мислиш ли ,че някой го интересува?
Lutchezar - майстор
Забележете разликата в езика, интелекта и общата култура на питащия и отговарящите, като контраст с другата тема с разклонителите кутии. Времето явно показва накъде отиваме...

Тема "Максимална мощност на ток в жилище" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: