• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 8
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
Stunks - напреднал
пон юли 14, 2025 7:44 pmТрифон П.Трифонов написа:
Изображение
И по често в банята, че тестостерон избива през клавиатурата чак, хахаааа!
Сваляш ли ме? Ще те разочаровам :goodman: Не си падам по мъже .Бая си ровил в хомо сайтове за тая снимка.Не е добре за теб че несъзнателно си минал на левия бряг но за Европа си ок
ESPACE написа:
:-D :-D :-D Ехо, 21 век сме. Какъв програматор, какви пинчета? #-o
Що? То половината БГ цика на перални па по 20+ години. Кой ще ти даде пари за пералня с електроника като си предпочитат лесно да контролират температурата с врътките отколкото да натискат готова програма с фиксирана температура?
aleksnp написа:
От къде се взе тоя Тинки? Направо пращи от акъл...
Сам ли успя да го измислиш или някой ти помогна?
prasse написа:
Колега silent, включи си временно пералнята с ИЗПРАВЕН удължител/разклонител в друг захранващ кръг на жилището, провери дали ще се появи пак (д)ефекта и сподели резултата.
Внимателно и спазвайки мерките за безопасност!!!
Всичките проблеми идват от скапани удължители предлагани масово в Бг за по 10-20 лв .Контролът за качеството при тях е занижен :partyman: Единственото спасение е на Легранд и то оригинални френски а не китайски.Има ги от време на време в Бриколаж,,само трябва да им следи етикета.Аз си взех 5 :partyman:
kozl - майстор
Никой не попита какъв е тестера.
silent ти как измери утечката и напрежението корпус - нула.
Аз писах за нещо подобно измерено в друг раздел, но при моите измервания уреда (принтер) е без метален корпус и напрежение и утечка се получават от масата на USB към нулата.
вт юли 15, 2025 7:14 amStunks написа:
Сваляш ли ме? Ще те разочаровам :goodman: Не си падам по мъже .Бая си ровил в хомо сайтове за тая снимка.Не е добре за теб че несъзнателно си минал на левия бряг но за Европа си ок
Глупости, "пич", нещата са толкова прости.
Ето, като за теб
https://www.google.com/search?sca_esv=0 ... 0&dpr=1.56

Коментарчето ти е "убийствено", изпълнено със съдържание и весело. Типично за нахакано мъжленце, хихи.
prasse - специалист
Всичките проблеми идват от скапани удължители предлагани масово в Бг за по 10-20 лв .Контролът за качеството при тях е занижен :partyman: Единственото спасение е на Легранд и то оригинални френски а не китайски.Има ги от време на време в Бриколаж,,само трябва да им следи етикета.Аз си взех 5 :partyman:
Писал съм към колегата "ИЗПРАВЕН" (с големи букви!)...
Поне чети това, което цитираш!
Stunks - напреднал
вт юли 15, 2025 7:59 amТрифон П.Трифонов написа:
Глупости, "пич", нещата са толкова прости.
Ето, като за теб
https://www.google.com/search?sca_esv=0 ... 0&dpr=1.56

Коментарчето ти е "убийствено", изпълнено със съдържание и весело. Типично за нахакано мъжленце, хихи.
Ти въпреки цялата си безумна логорея която избълва така и не разбра че това е любителски форум за взаимопомощ а не да се дърляме от завист,щото видиш ли че ти се уплаши някой да не ти вземе хляба или някой току си направил сам без да вика некадърен лешояд за безумни пари .То виж има професионални форуми за електричари като теб и там да си изливаш електро-логореята като например в форума СХС или русенския частен форум,ама там така ще те баннат че ще стоиш по-ниско от тревата.

Айде няма повече да пиша тук че ми омръзнахте.То бива гладни ама чак пък толкова....
silent - майстор
Уикенда ще тествам че ми е напрегнато и нищо не ми се прави след работа. Мултицета ми е unit среден клас. Тестера е същата марка. Утечката и напрежението съм ги мерил с мултицета меря на крака за нивелиране на пералнята(корпус) и на нулата в същия контакт в който в включена пералнята. Имам и стрелкови мултицет ще видя той дали ще хване нещо. Замислих се дали лампите от осветлението не вкарват нещо, и ги включих всички но няма промяна. Глим лампи също нямам в ключовете.
prasse - специалист
Прилича да имаш "жълто-зелен" проблем :?
Baлepu - специалист
Доста очевадно (затова и не се включвах до сега) – няма как "же-зето" да е в ред (да има връзка "нулата" на контакта с корпуса на пералнята) и да измерваш такова сериозно напрежение (колкото и високоомен да е уредът). Нищожният ток който измерваш (а не е много разумно по принцип да се прави в такива случаи), говори, че е по индукция или капацитивен и не би трябвало да го отчиташ ако реално има връзка между "нулата" на контакта и корпуса на пералнята.
Там е "заровено кучето".
kozl - майстор
пон юли 14, 2025 8:01 amsilent написа:
Когато се изолирам от земята и хвана за пералнята спира да пищи тестера. Ако обаче не я докосвам или я докосвам стъпил на земята пищи.
Токът протичащ през тестера е от корпус към земя, когато си изолиран и към земя и под, когато не си изолиран. От тук може да се появи съмнение за потенциала в пода спрямо земя :?
Но някъде съм писал за електронните тестери тип "фазомер". Аз повече вярвам на класическия тестер с глим лампа, но понеже ми отслабна зрението и все пак съм избрал от няколко електронни тестера един на който му отдавам повече доверие.
prasse написа:
Прилича да имаш "жълто-зелен" проблем :?
И аз така мисля.
нед юли 13, 2025 8:08 pmsilent написа:
Утечката мерена на корпус към нула в същия контакт е 1,7милиампера. Пoтенциалната разлика е 105V. Утечката я има без значение дали пералнята е включена или изключена от копчето..
Към нулата има утечка, а към защитните пластини има ли?
Може би и една проверка за потенциал м-у нула и защитни пластини в същото състояние, при което има утечка м-у корпус и нула.
пон юли 14, 2025 8:01 amsilent написа:
На мултицет показва че самата пералня е заземена т.е. пластините на шукото са на корпус.
Самият контакт също е занулен дори без прекъсване на нулата.
Предполагам си мерил съпротивление от корпуса на пералнята към защитните пластини в тройния контакт при включен щепсел на пералнята в контакта. Обаче утечката ти е м-у корпус и нула, което поставя под съмнение зануляването на контакта.
Нещата не се връзват :rolleyes:
Пак ме избива на съмнение, че "совите не са това, което са".
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 8

Тема "Утечка на корпуса на комб.пералня." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: