• 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
silent - майстор
Да и в другия контакт се повтаря същото. А тези 228 волта между фаза и заземителна пластина как да си ги обясним при незанулен контакт?
gogo7777 - майстор
ср юли 16, 2025 8:05 pmsilent написа:
Първо ...Жената не беше моя...моята мога да си я гледам гола когато си искам ....слава богу все още...
Второ. ...Уж гледаш пък не виждаш....уж четеш пък не разбираш.
Възможно е....
:drinkers:

Някой комшия може да ползва земното за работна нула или самият ти :wink:
Baлepu - специалист
Мъка :x
ср юли 16, 2025 11:23 amBaлepu написа:
измери съпротивлението между краче на пералнята и пластина (в съседен отвор) на тройния контакт, при включен щепсел на пералната.
Направи го при изключено АП на този токов кръг.
Измерването ще потвърди възможно пресмятане, според измерените напрежение и ток.
Друг е въпроса, сякаш.

А защо се измерва 110в, а не 57 например, или пък 149, да речем?
silent - майстор
ср юли 16, 2025 9:00 pmBaлepu написа:
Мъка :x
ср юли 16, 2025 11:23 amBaлepu написа:
измери съпротивлението между краче на пералнята и пластина (в съседен отвор) на тройния контакт, при включен щепсел на пералната.
Направи го при изключено АП на този токов кръг.
И ти четеш и не разбираш ....написал съм в поста с измерванията -0V
MamaMy - майстор
Тук е пълно с теоретици и локуморазтегачи. Какъвто и уред да вземете, ако измервате в двата края на една и съща жица дълга един метър винаги ще имате 0 волта и 0 ома. В случая корпуса на пералнята и нулата в контакта е една жица. Щом има нещо различно значи е скъсана. Намерете скъсаното!

ПП Вижте още второто мнение в темата!
silent - майстор
Фазата и нулата идват на средния контакт двата съседни контакта се свързват със средния с непрекъснат мост общ и към нулите и към заземителните пластини.Фазата също е с непрекъснат мост.
Странното което забелязах тази вечер е че
Краче пераня - пластина на контакта със щепсъла 0V
Краче-пластина/нула на съседния контакт 110V
Добре приемаме че контакта не е добре и преместваме щепсъла в съседния контакт който измерихме 110V
Изненада всичко се повтаря отново и пак в съседения контакт в който беше щепсъла до преди малко.... краче към пластина/нула имаме 110V а в контакта със щепсъла 0V a до преди малко без щепсъл беше 110v
Започвам да си мисля проблема е от това че е вързан към осветителния кръг където има микс от всякави у-ва. Лед лампи,Енерго спестяващи лампи, Луминисцентни лампи. ДВР, комп.захранване, захранващ импулсен адаптор това се сещам а може и още даима, но не мога си го обесня.
Живея в къща. Локалното табло на стълба има 3 партиди. Две са мои. В третата къща няма хора. При мен идва по въздух фаза и нула. Нямам земно комшии и прочие или ако има не са в моето отклонения.
Последна промяна от silent на ср юли 16, 2025 10:03 pm, променено общо 2 пъти.
prasse - специалист
Не... Каквото и да си включил този ОСВЕТИТЕЛЕН кръг, неутралата си е все неутрала, викаме и "нула" (освен, ако я няма!).
Имаш ли микровълнова (или нещо друго, с изведен корпус към щепсела)? Вземи я и я включи на същото това място. Мери и пусни тук резултата!
silent - майстор
Понеже се пита за осветителния кръг. Навремето преди 40 г тъста ми ел. техник от старата генерация е слагал навсякъде мостовак 2,5 квадрата. Разгонва ми се фамилията като трябва да сменям ключ контакт с тези дебели твърди жила вероятно за компенсация от най удобната кутия съм пуснал 2метра 2х1,5 за пералнята. Вероятно съм смятал нещо преди 15г. Защото ням а следи от греене или каквито и да са други проблеми за 15г. работа. Просто исках повече контакти затова смених единичката..Инак всичко в таблото ми без захранващия кабел е 2,5кв.
И съм съгласен че нулата е нула и не вярвам в чудеса обаче и нямам обяснение.
prasse - специалист
Квадратите на кабелите не са най-важното нещо в случая.
Имаш ли в този осветителен кръг лампа(и) в девиаторно включване?
Съвет - просто си смени токозахранващия кръг за пералнята...
  • 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8

Тема "Утечка на корпуса на комб.пералня." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: