• 1
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
mika - специалист
чет дек 25, 2025 9:54 pmprasse написа:
Лака - полека, ще стане... :)
Ако целта е да стигнем до две фази, а дано, ама надали :wink:
hidrazin - майстор
чет дек 25, 2025 9:54 pmprasse написа:
Всяко нещо, до което можем да се докопаме, като този текст, например е важно.
Какво "докопване" бре? :shock:
Всички закони и наредби по темата (и не само по тая) са достъпни в Интернет и то безплатно.
И не е важно докопването а четенето. И то четене след подходящо образование.
Иначе четящия ... НЕ РАЗБИРА какво чете. :) Пък за мисленето - направо забравяме...
:partyman:
P.S. Тези дни се натъкнах на фотоволтаична централа правена от човек който ... 20-тина годни се занимаваше с ремонт само на GSM-и. :-D
Резултатът - като на същата централа правена от газаджия/отоплителни системи.
И там ще трябва да се преправя...
prasse - специалист
чет дек 25, 2025 11:01 pmhidrazin написа:
Всички закони и наредби по темата (и не само по тая) са достъпни в Интернет и то безплатно.
Дай тогава, пусни нещо по темата, бре! Имам много такива изтеглени и изчетени... Къде ги, къде ги видя в тез наредби преносимите генератори??
Нищо не мога да намеря по въпроса... :sad:
Щото, просто няма!
hidrazin - майстор
чет дек 25, 2025 11:24 pmprasse написа:
Къде ги, къде ги видя в тез наредби преносимите генератори??
А ти къде видя преносим генератор?
Човеко го връзва към къща и става стационарен. Ай ся чети за стационарните...
Не случайно написах:
Иначе четящия ... НЕ РАЗБИРА какво чете. :) Пък за мисленето - направо забравяме...
Що трябва да се цитирам? Ми що, щото четенето днес е нещо СРАМНО. :)
А ти що не четеш? :?
prasse - специалист
чет дек 25, 2025 11:48 pmhidrazin написа:
чет дек 25, 2025 11:24 pmprasse написа:
Къде ги, къде ги видя в тез наредби преносимите генератори??
А ти къде видя преносим генератор?
Човеко го връзва към къща и става стационарен. Ай ся чети за стационарните...
Не случайно написах:
Що трябва да се цитирам? Ми що, щото четенето днес е нещо СРАМНО. :)
А ти що не четеш? :?
Нищо не каза :sad:
Не се притеснявай за образованието, още по-малко за РАЗБИРАНЕТО. Идея си нямаш...
Кажи, къде да гледам за генераторите, каквито и да са те?
hidrazin - майстор
чет дек 25, 2025 11:52 pmprasse написа:
Не се притеснявай за образованието, още по-малко за РАЗБИРАНЕТО. Идея си нямаш...
Кажи, къде да гледам за генераторите, каквито и да са те?
Абеее... за разбирането ти вече си имам идея, ама си нямаш на идея каква. :-D
Като за начало потърси някъде из тези... Ако умееш да четеш де, за което се изисква определено образование...
1.НАРЕДБА №3 за устройство на електрическите уредби и електропроводните линии 09.06.2004 година
2.НАРЕДБА №2 за минималните изисквания за здравословни и безопасни условия на труд при извършване на строителни и монтажни работи - 22.03.2004 година
3.НАРЕДБА №3 за минималните изисквания за безопасност и опазване на здравето на работещите при използване на лични предпазни средства на работното място-19.04.2001 година
4. НАРЕДБА №РД-07-2 от 16.12.2009 г. за условията и реда за провеждането на периодично обучение и инструктаж на работниците и служителите по правилата за осигуряване на здравословни и безопасни условия на труд.
5.НАРЕДБА № РД-07/8 от 20.12.2008 г. за минималните изисквания за знаци и сигнали за безопасност и/или здраве при работа
6.НАРЕДБА №7 за минималните изисквания за здравословни и безопасни условия на труд на работните места при използване на работното оборудване - 23.09.1999 година.
7.НАРЕДБА за техническа експлоатация на енергообзавеждането
8.ПРАВИЛНИК за безопасността при работа по електрообзавеждането с напрежение до 1000V
9.ПРАВИЛНИК за безопасност при работа в електрическите уредби на електрически и топлофикационни централи и по електрически мрежи
10.Наредба № Із-1971 за строително-технически правила и норми за осигуряване на безопасност при пожар
11.НАРЕДБА №4 от 22.12.2010г. за мълниезащитата на сгради, външни съоръжения и открити пространства – ДВ, бр.6 от 2011 година
12.НАРЕДБА № 14/15.06.2005г. за техническите правила и нормативи за проектиране, изграждане и ползване на обектите и съоръженията за производство, преобразуване, пренос и разпределение на електрическа енергия
13. НАРЕДБА № 6/09.06.2004г. за присъединяване на производители и потребители на електрическа енергия към преносната и разпределителните електрически мрежи
14. НАРЕДБА № 8/28.07.1999г. за правила и норми за разполагане на технически проводи и съоръжения в населени места
15. Наредба №16 за сервитутите на енергийните обекти от 09.06.2004г.
Нали не си въобразяваш че ще ти го "смеля" като на редови фейсаджия? :shock:
P.S. Приятно и задълбочено четене + мислене... :)
prasse - специалист
Добре е че си голям специалист и познавач в областите образование и компетентност, че да се преоткрия наново. Вече съм нов човек. Благодаря ти! :-D :-D
hidrazin - майстор
Моля, пак заповядай! :-D :-D
След четенето де...
P.S. И не бре, не съм спеСаилист - колкото повече чета, толкова повече излизат нови неща за четене... :)
  • 1
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10

Тема "Свързване на монофазен генератор към къща,помощ" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: