• 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
valentino76bs - майстор
ico1569 написа:
Виждам че темата е стара ама не се стърпях.По големи глупости не бях чел скоро ''фаза нула нямало значение '' особено пък бойлер,в началото беше една схема после друга а има сайт със схема на производителя на термостата.Този сайт се сещам за едни три маймунки.Дано всички имаме късмет!
Добре дошъл, честит ти първи пост! Страхотно :)
Здравейте!
Не знам дали темата е активна, но това беше най-доброто четиво за свързване на бойлер.

За добро или лошо ми се налага и на мен да свържа. Забелязах следното - при ключ Legrand, с непрекъсната нула, навити двата проводника са стегнати на вход N1, фазата си е прекъсната, L1-вход, L2-изход. Допълнително е занулен ключът към N2. При включване на бутона, ON, лампата свети, но ми дава напрежение и по нулата. Ключът е изправен, прегледах го. В момента не разполагам с мултиметър да измерят напрежението. Напрежението може ли да е от затворената верига с глимп-лампата?

Предварително се извинявам за глупавия въпрос. Налага ми се сам да се оправя за съжаление.

Поздрави! И за много години! Бъдете здрави! :) Редит
iliya_i - майстор
нед яну 04, 2026 6:12 pmMuchoGrande написа:
Здравейте!
Не знам дали темата е активна, но това беше най-доброто четиво за свързване на бойлер.

За добро или лошо ми се налага и на мен да свържа. Забелязах следното - при ключ Legrand, с непрекъсната нула, навити двата проводника са стегнати на вход N1, фазата си е прекъсната, L1-вход, L2-изход. Допълнително е занулен ключът към N2. При включване на бутона, ON, лампата свети, но ми дава напрежение и по нулата. Ключът е изправен, прегледах го. В момента не разполагам с мултиметър да измерят напрежението. Напрежението може ли да е от затворената верига с глимп-лампата?

Предварително се извинявам за глупавия въпрос. Налага ми се сам да се оправя за съжаление.

Поздрави! И за много години! Бъдете здрави! :) Редит
Какво разбираш под "дава напрежение и по нулата" ?
Свържи една лампа от старите с нажежаема жичка на мястото на бойлера и виж свети ли.
prasse - специалист
За добро или лошо ми се налага и на мен да свържа.
Каква е инсталацията? Дву или трипроводна?
kozl - майстор
При включване на бутона, ON, лампата свети, но ми дава напрежение и по нулата. Ключът е изправен, прегледах го. В момента не разполагам с мултиметър да измерят напрежението. Напрежението може ли да е от затворената верига с глимп-лампата?
И аз не отгатнах как проверяваш наличие на напрежение, но при изключен бутон и несветеща лампа има ли напрежение към нулата по същия начин на проверка?
  • 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7

Тема "Свързване на бойлер" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: