Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
Детето - специалист
Здравейте, инвертор Deye SUN 6K свързан с батерия 280А с BMS Seplos по CAN работи съвсем нормално. Инвертора вижда батерия, като вижда абсолютно всичко, SOC, температура, напрежение на всяка една клетка и т.н До тук всичко е ОК. Искам да свържа и втора батерия в паралел която е същата като първата. На първата батерия слагам DIP switch 1 on на втората DIP switch 2 on така е по инструкция за 485 комуникация. При този вариант връзката с инвертора веднага изчезва, двете батерии се виждат в приложението на Сеплос, но нямат комуникация с инвертора.
При варинат на DIP switch 5 на първата батерия и DIP switch 1 на втората който е за CAN комуникация, инвертора вижда първата батерия, но не вижда втората. А в приложението на Сеплос се вижда само втората батерия.
При варианта по CAN не съм сигурен как точно трябва да ги свържа. Смисъл от инвертора CAN към порта на първата батерия който е CAN. А между двете от RS485 към RS485. Просто не знам, не знам и защо инвертора не мога да го накарам да направи връзка по 485 с батерията.
Четох по нета, че в такова свързване ползват 485 за комуникация между инвертор и батерия, но при мен връзката не се получава.
Някой ако знае къде бъркам да подскаже.
Като за CAN връзката си ползвам кабел който е за нея, за 485 опитвам с обикновен пач кабел в който се ползват и 8-жила и не знам дали това не е проблем. Нямах възможност вчера да правя кабел само за 485 комуникация.

Тема "Проблем комуникация инвертор батерия" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: