Аз до преди 2 години ползвах основно RUBICON. За 25 години нямам повредена такава. От близо две години основната ми отвертка е една електрическа (Li-ion) на PARKSIDE като купувам най-различни битове. Последно от Али-то си взех комплект PH2 с най-различни дължини. Оказаха се учудващо здрави. Понеже ползвам и електрически (230v) винтоверт пак на PARKSIDE с директен монтаж на битове (сваляема глава), ползвам същите битове. Имам стотици различни битове, но честно най-ми харесват тези китайци и една кутийка пак на PARKSIDE къси хромирани.
вт яну 27, 2026 6:42 ammika написа:Брее перфекционисти...пон яну 26, 2026 11:48 pmhidrazin написа:Използвам ги при монтажа на цялата апаратура в таблото.И къде ги използвате тези динамометрични отвертки дето са до към 5-6 Nm ?
Като примери АП iC60N до 25А включително се затягат с 2,0 Nm, а от 32А до 63А с 3,5 Nm, товаров прекъсвач iSW 20A - 1,2 Nm, светлинен индикато iIL - 1,0 Nm, модулен контактор iCT 25A - 0,8 Nm и т.н.
Също така спазвам и посоченият от производителите на таблата момент на затягане на заземителната и нулевите шини.
Ръката с годините ми е станала динамометричен ключ...
Стягам яко но не брутално...превърти ли нещо сменям марката.