Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
spongebob
- помощник
22 мнения в "Избор на проточен бойлер"
iliya_i
- майстор
нед фев 15, 2026 6:19 pmspongebob написа:Написал съм. До електромера. Ти на кой казваш главен?нед фев 15, 2026 6:16 pmiliya_i написа:В смисъл?нед фев 15, 2026 5:21 pmspongebob написа: 32А е защита за бойлера, а главният е 63А.А този до електромера?
Нали няма връзка лампата?![]()
Къде да търся?
Има само един главен, първия, който е 63 А
По трасето до бойлера трябва да имаш 3 бушона: Главен преди електромера, главен в апартаментното табло и отделен бушон за бойлера.
Последна промяна от iliya_i на нед фев 15, 2026 7:57 pm, променено общо 1 път.
spongebob
- помощник
нед фев 15, 2026 7:52 pmiliya_i написа:На таблото в апартамента, първия от ляво на дясно.нед фев 15, 2026 6:19 pmspongebob написа:Написал съм. До електромера. Ти на кой казваш главен?нед фев 15, 2026 6:16 pmiliya_i написа:В смисъл?
А този до електромера?
Къде да търся?
iliya_i
- майстор
нед фев 15, 2026 7:55 pmspongebob написа:А преди електромера бушон няма ли? Знаеш ли къде ти е електромера?нед фев 15, 2026 7:52 pmiliya_i написа:На таблото в апартамента, първия от ляво на дясно.нед фев 15, 2026 6:19 pmspongebob написа:Написал съм. До електромера. Ти на кой казваш главен?
В смисъл?
Къде да търся?
spongebob
- помощник
нед фев 15, 2026 6:26 pmVLADO66 написа: Вземи си обемен бойлер 50л. Лятото се къпеш с по хладка вода и ще стигне за 2 ма.А бойлера ако е над 2kW загрява за 40мин. ако сте повече хора.7kW няма как да ги захраниш с това кабелчеПочти се навих на обемен 30 или 50 литра. Лято време наистина не ни трябва гореща вода и се очаква сравнително бързо да се затопля.
Търся за BOSCH компактен обемен, а попаднах на Tedan 30 литра инокс.
Понеже наистина няма място в банята, още се чудя дали ако не сменим кабела от таблото с троен и по-силен дали няма да подкараме най-слабия проточен Бош 6,6?
spongebob
- помощник
нед фев 15, 2026 7:58 pmiliya_i написа:Електромера ми е в общия вход на блока.нед фев 15, 2026 7:55 pmspongebob написа:А преди електромера бушон няма ли? Знаеш ли къде ти е електромера?нед фев 15, 2026 7:52 pmiliya_i написа:На таблото в апартамента, първия от ляво на дясно.
Написал съм. До електромера. Ти на кой казваш главен?
Но каква е идеята да проверя там колко А е бушонът?
spongebob
- помощник
нед фев 15, 2026 7:52 pmiliya_i написа:Благодаря за уточнението!нед фев 15, 2026 6:19 pmspongebob написа:Написал съм. До електромера. Ти на кой казваш главен?нед фев 15, 2026 6:16 pmiliya_i написа:В смисъл?
А този до електромера?
Къде да търся?
По трасето до бойлера трябва да имаш 3 бушона: Главен преди електромера, главен в апартаментното табло и отделен бушон за бойлера.
От трите бушона, проверих само последните два.
Каква е идеята да слизам до общото помещение, за да търся главния бушон за апартамента, при положение, че вторият по веригата е 63А?
iliya_i
- майстор
нед фев 15, 2026 8:00 pmspongebob написа: Почти се навих на обемен 30 или 50 литра. Лято време наистина не ни трябва гореща вода и се очаква сравнително бързо да се затопля.Има slim модели, с дебелина почти колкото на проточните. А има и хоризонтални. Ако не си над 2 метра висок, хоризонтален няма да ти пречи изобщо.
А относно 63 А горе. Каква файда ако долу са сложили 40А според предоставената ти мощност?
spongebob
- помощник
нед фев 15, 2026 8:08 pmiliya_i написа:Сега разбирам.нед фев 15, 2026 8:00 pmspongebob написа: Почти се навих на обемен 30 или 50 литра. Лято време наистина не ни трябва гореща вода и се очаква сравнително бързо да се затопля.Има slim модели, с дебелина почти колкото на проточните. А има и хоризонтални. Ако не си над 2 метра висок, хоризонтален няма да ти пречи изобщо.
А относно 63 А горе. Каква файда ако долу са сложили 40А според предоставената ти мощност?
Т.е пак склоним към обемен.
Дай предложение за слим 30-50 литра марка и модел.
Благодаря!
Тема "Избор на проточен бойлер" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература