• 1
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
mika - специалист
Доста безсмислен спор. Лично аз нямам нищо против хората да продължават да усукват кабели с изолирбанд, въпреки че законът го забранява.
В крайна сметка от ремонти и изграждане на електроинсталации си вадя хляба.
Лошото е за клиенти като Мимито от съседната тема но... каквото повикало - такова се обадило.
Rakeem - специалист
чет фев 26, 2026 9:23 pmhidrazin написа:
Да, вижда се че нямаш връзка с централния процесор и НИЩО не си разбрал от видеото дето си сложил.
Толкоз. А ти се научи да правиш разлика между цинк и калай... :lol:
:partyman:
Трудно ще ми е да ти обясня, че клипа съм го качил защото има илюстрация на връзката, за да се види, че няма нищо общо с това, което прокламират в сайта на ваготата. Не съм го гледал клипа, защото не ме интересува и не съм обърнал внимание, че пише tinned copper. Звучи лесно за обяснение, но тези с тегавите процесори не разбират от прости неща. :partyman:
hidrazin - майстор
чет фев 26, 2026 9:56 pmRakeem написа:
... за да се види, че няма нищо общо с това, което прокламират в сайта на ваготата. Не съм го гледал клипа...
Е, да те светна. Тъй като не си гледал клипа който си качил - вижда се че всичко дето прокламират WAGO си е така. :)
Ама що ти трябва да лесно, бързо и надеждно? Продължавай си със спайките.
... но тези с тегавите процесори не разбират от прости неща...
Вероятно говориш за собствения си процесор?
Щото дори този на лаптопа от който пиша сега е ... XEON :)
P.S. Турни си и повечко ... RAM памет де.
prasse - специалист
...няма нищо общо с това, което прокламират в сайта на ваготата.
Стига акъли по тези вагота. Сучи си дедовите брънзели по кутиите и толкоз. Никой не го интересува и всеки ще (продължи да) си прави връзките както си иска и както намери за добре. Какво е редно или не - да се четат правилниците и разпоредбите.
Авторът искаше съвет и смятам, че по-горе му дадоха добър такъв.
hidrazin - майстор
чет фев 26, 2026 4:25 pmgogo7777 написа:
При многожични проводници ОК, но при едножични ВАГО не е надеждна връзка. Тая клема няма място в РК защото е несигурна.....клемата се върти около проводника като жрица на пилон.
Лустър клемата е 1000 пъти по-надеждна от ВАГО, а спайката 2000 пъти .....
Аха, така ще да е... По тая причина - НИКОГА не ИЗПОЛЗВАЙ WAGO клеми... Каквито и да е и за каквото и да е.

Специално за теб измислих най-сигурната и надеждна връзка.

Казва се GOGO CONECT 7777 :-D

Как се изпълнява? Стъпка по стъпка:
- 1-во Правиш спайка.
- 2-ро На края на спайката правиш заварка на "топче" с електрожена и въгленов електрод. (ако нямаш, ще ти пратя въгленови електроди, помеднени)
- 3-то Цялата тая заварена спайка я калайдисваш с припой.
- 4-то За по-сигурно цялата тая заварена, калайдисана спайка я слагаш в лустър клема и стягаш до откат.
- 5-то За върховна връзка тая заварена, калайдисана, стегната в лустър клема спайка ... я праскаш с оксижена и сребърен припой.
(Ако нямаш горелка за пропан-бутан/кислород ще ти пратя и такава. Все пак е около 30-тина стари ЛеВра.)
gogo7777 - майстор
Забрави изолирбанда :lol:
Rakeem - специалист
чет фев 26, 2026 10:55 pmhidrazin написа:
Е, да те светна. Тъй като не си гледал клипа който си качил - вижда се че всичко дето прокламират WAGO си е така. :)
Ама що ти трябва да лесно, бързо и надеждно? Продължавай си със спайките.
https://www.wago.com/global/electrical- ... advantages
Коя точно е връзката на Ваго 221, всички илюстрирани ми изглеждат далеч по-масивно и стабилно от това, което виждам при 221.
Иначе споко, не съм такъв сектант и аз има една малка външна кутия с бушон и с клеми, мястото беше малко, кабеляка много и клемите бяха удобоно решение.
prasse - специалист
чет фев 26, 2026 11:57 pmhidrazin написа:

Как се изпълнява? Стъпка по стъпка:
- 1-во Правиш спайка.
- 2-ро На края на спайката правиш заварка на "топче" с електрожена и въгленов електрод. (ако нямаш, ще ти пратя въгленови електроди, помеднени)
- 3-то Цялата тая заварена спайка я калайдисваш с припой.
- 4-то За по-сигурно цялата тая заварена, калайдисана спайка я слагаш в лустър клема и стягаш до откат.
- 5-то За върховна връзка тая заварена, калайдисана, стегната в лустър клема спайка ... я праскаш с оксижена и сребърен припой.
(Ако нямаш горелка за пропан-бутан/кислород ще ти пратя и такава. Все пак е около 30-тина стари ЛеВра.)
- 6-то... А кербовка няма ли? :-D
hidrazin - майстор
пет фев 27, 2026 2:53 amgogo7777 написа:
Забрави изолирбанда
[-X Никакъв изолирбанд! Глезотии...
Използва се тиксо, от онова прозрачното канцеларско.
Ако няма тиксо отгоре се увива с найлон (от торба за амониева селитра) и отгоре се връзва с канап.
Конопен канап. :rock:
P.S. Тебе лъжа, мене истина но това с найлона съм го виждал в "древните" времена.
А тиксото по оня години се беше направо класика...
gogo7777 - майстор
Виждал съм и аз. Баща ми омотаваше така кабели за под земята. Режеше ленти от чувал. Само, че след изолирбанда, а той беше изолирбанд та дрънка :)
  • 1
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12

Тема "Връзване на котлони и печка за вграждане" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: