• 1
  • 2
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
valentino76bs - майстор
вт авг 25, 2026 6:26 pmbmwww написа:
Здравейте, въпроса ми е ...
И що я забъркахте тая каша?
Аз просто недоумявам...
Основни неща които трябва да се спазват вие сте ги пренебрегнали.
Извикайте си някой грамотен техник щото като гледам какви въпроси задавате е ясно ,че не е за вас това приключение!
Успех!
MamaMy - майстор
Проблема при нас е беднотията. Сега дори и вече да сме по-добре финансово, продължаваме да тъним и да искаме да минем метър без да осъзнаваме, че богатите държави са богати защото всеки си гледа работата и не върши чуждата. Всеки у нас разбира от опъване на кабели. "К'во толкова, нали са две жици и няма значение коя къде е". Ако имаме институции които да си гледат работата дори и тавана няма да си боядисвате сами камоли основен ремонт или промяна по инсталацията. Като почнете ремонт и съседите ви топнат в общината накрая идва приемателна комисия. За всяка изпълнена дейност се иска протокол от сертифициран и регистриран майстор. Ако ги имаш сертификатите няма проблем. Отделно комисията преглежда и оценява качеството на извършените дейности и току някой майстор изгори. Така никой няма да посмее да подпише протокол без да е свършил работата самия той. Ако пък намерят кусур на инсталацията само ви прекратяват служебно партидата. Нова може да ви пуснат след заплащане и положителна оценка на приемната комисия. Нещо като Акт16 в доста по-тежък вариант. Нататък е ясно. Плащаш 2 пъти и то от най-скъпото.
Нашите строители там се изхитриха. Един изкара сертификат и прави фирма. Наема останалите като общаци и ги пуска нелегално по обектите.Ако ги хванат горят. Ако се размине той подписва протоколите. Мой приятел лежа 3м в немски затвор. Общак пък монтира асансьори. Има документи тук в БГ. Все това е работил, но там е нает като общак и няма сертификат. Жена му носи документи и дипломи, легализираха ги, но немците не ги признаха. Излежа си присъдата и сега не може да си намери никъде легална работа в Германия защото има досие. :cool:
mika - специалист
чет авг 27, 2026 10:09 amMamaMy написа:
Проблема при нас е беднотията.
вт авг 25, 2026 6:26 pmbmwww написа:
На долния етаж ще са всичките ми силови електроуреди , хладилник , сушилна , пералня , съдомиална , бойлер , фурна и индукционен котлон .
Беднотия не е точната дума :wink:
bmwww - специалист
Нищо не разбрах освен , че сте бедни :mrgreen: пари на майстори не давам щото им нямам доверие . Всичко си правя сам . Тоя форум от както съм се регистрирал до сега 2026 год. IQ видимо е паднало с поне 40% . Един коментар не видях да ми отговори на въпросите . Зачетох се в темата за ДТЗ и там най-ясно си личи за какво говоря , вижда се техническата грамотност на потребителите до първите 20 страници и какво се случва на последната , в която се пита вече какво е ламБа . Половината от коментиращите тук са най активни във Вицовете , интересно ми е на колко от вас , дето ми коментирахте темата ЕГН почва със 7,8 , натам не ми се мисли . Не ми се вярва да има някой с такова ЕГН и да отговаря толко малумно .
Николов Н. - специалист
Прочети на 25.08 - 19.10 какво съм написал. И се моли да не убиеш някой с четене по форумите за направа електро инсталации. Говоря го от професионална гледна точка - учене 5г., практика над 30!. А и акъли по форумите дават разни бивши фатмаци от БА, със завършен едномесечен курс за ел. инсталатори. Това не е дърводелство,агрономство или готварство! Успех в четенето на съвети и "майсторлъка"
prasse - специалист
чет авг 27, 2026 5:17 pmbmwww написа:
Нищо не разбрах освен , че сте бедни :mrgreen: пари на майстори не давам щото им нямам доверие . Всичко си правя сам . Тоя форум от както съм се регистрирал до сега 2026 год. IQ видимо е паднало с поне 40% . Един коментар не видях да ми отговори на въпросите . Зачетох се в темата за ДТЗ и там най-ясно си личи за какво говоря , вижда се техническата грамотност на потребителите до първите 20 страници и какво се случва на последната , в която се пита вече какво е ламБа . Половината от коментиращите тук са най активни във Вицовете , интересно ми е на колко от вас , дето ми коментирахте темата ЕГН почва със 7,8 , натам не ми се мисли . Не ми се вярва да има някой с такова ЕГН и да отговаря толко малумно .
Всеки следващ коментар по темата само би влошил още повече нещата (и без това омазани!).
Плати си на надежден изпълнител и му възложи каквото там искаш...
Не е необходимо да задаваш повече въпроси.
  • 1
  • 2

Тема "От двужилна към трижилна инсталация на къща" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: