Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
[quote="icelame"]Това е платката на микровълновата ми. На скоро се развали и на дисплея показваше само грешка. В сервиза ми искаха 130лв за нова платка :) Та затова реших да я отворя сам, не съм много компетентен но всички елементи ми изглеждаха наред с изключение на този:
quote]
Какви са тия печки!? Май затов асъм за макс аналогова печка. Под 100 пари и няколко години нищо не и се поврежда! Какво правите с тия печки, в см каквва работа ви върши електрониката? Питам сериоано. Моля.
Милен - майстор
stefan_gb написа:
Мисля че неможе да се пита проблемен ли е ли е този кондензатор по снимка и то в http://forum.eshop.bg/ Но пробваи за да провериш дали съм прав :)
Направо ще го отрежат, :lol: Може да пита и тук http://www.tehcomservis.com/forum/ струва ми се че е по насочен към битовата техника и ще получи по компетентен отговор. Имат и специален раздел за микровълнови печки.
romanpm - майстор
Не даваш друга информация , снимки и си мисля че е скапан китайски ... затова ако искаш дай изводите на релето които , поне единия , отива към трансформатора/- това черното/ на късо и с щепсела пробвай дали ще тръгне , ако да -дефектирал е контролера ! Тогава най-просто е да си монтираш накакъв таймер който да ти управлява реленцето :)
icelame написа:
Това ми е най-добре като идея :) Платката ................................... към 30-40 елемента да има. Някой може ли да каже такъв техник в София?
Ще повторя отговора, но не на icelame, а само на тези, които не разбраха:
"Разгледай в тоя форум: http://forum.eshop.bg/ в кой раздел се говори за бялата техника, но те съветвам да се регистрираш за да ти пишат лично. Там има доста колеги-специалисти. Пиши им и ще ти отговорят. Успех!"
И ще добавя за конкретизиране: не търси решение сам, търси сервиз. В случая, като този, има по-голяма вероятност да увредиш схемата още повече. :?
За сведение на съветващите: чрез контакти в онзи форум мнозина случайни посетители си решиха въпроса с ремонта, най-вече защото има кой да даде компетентно мнение, и да направи приблизителна оценка на труда поне. Ще се намери някой от участниците там, който се е сблъсквал с подобен дефект и знае какви са възможностите да бъде отстранен и дали има смисъл...
А по повод: "Направо ще го отрежат" мога да кажа само едно - могат, както и в този форум. Вместо да посъветват, питат: "ква е тая печка бе? :lol: аз имам печка дето бачка..." и т. н. Това е по нашенски. :!:
А мой съвет - питай, за да намериш отговор. Както питаш, така ще ти отговорят, само имай търпение. :-D
icelame - помощник
Е, не знам за кой път да питам :) Отказвам се от това да го поправям сам. Търся сервиз или човек който оправя платки - не мисля че има значение модела на печката, марка и т.н. след като повредата е ясно къде е, дори мога да не нося цялата печка а само платката. Затова и не съм точни модел - ELECTROLUX EMS-2120.
Знам че има нови печки за малко пари, но с тази съм си свикнал. Направил съм и шкаф според размерите. От електрониката най-много ползвам дигиталния часовник , да си гледам колко е часа.
Така след като отговорих на всички важни въпроси, МОЖЕ ЛИ НЯКОЙ вече да ми каже къде да занеса машината за ремонт на платката?
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Там където ти поискаха 130 за ремонта.
Съвременният стандарт на живот и техника е такъв. Чупи-купи. Не се шегувам. Житеска истина, житейска мъдрост.
emil_v r - майстор
Ти сам се вкара в тоя батак с грешният въпрос .

Кондензаторът НЕ Е изгорел !
И явно никога нема да изгори , не знам откъде се вцепи в кондензаторъ.

Такива , и всекакви подобни платки не се ремонтират от 10 години .
Твойта вече не може да се и смени , изфърли печката , иначе ще се ядосваш и пак ще я изфърлиш.
Послушай хубавото дупе от горе.

подпис
-----------------------------------------------
върви народе изродени
stefan_gb - специалист
При исъхване на филтриращите конденазаторите и при недостатъчен капацитет в захранващите вериги е много вероятно да причиняват неправилна работа на процесор; памет и тем подобни (дори може да няма никакво управление :) така че нехвърляи още печката :lol: , дори в наи близкия ти TV сервиз могат да установят повредата. Успех!
pamporov - напреднал
stefan_gb написа:
..... дори в наи близкия ти TV сервиз могат да установят повредата. ....
ТВ е доста по сложен от микровълновата печка, па била тя и с микропроцесорно управление... :wink:
stefan_gb - специалист
pamporov маи си ме тълкувал погрешно.......

Тема "Изгорял ли е този кондензатор?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: