• 1
  • 38
  • 39
  • 40
  • 41
  • 42
  • 89
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
този траф ще ми свърши ли работа
http://constructor.bg/shop/product_info ... s_id=11630
ELEMENTAL - специалист
Не - прекалено маломощен е.
bisoft - специалист
Ако все пак работим на 12V и с токова защита на 20mA например ... дали ще удължим живота на светодиодите и гарантираме нормално осветление ...
Правя сега нещо по въпроса в хола на апартамента си ?! помагайте ... харесва ми такова решение : малко картинки ...

Прикачен файл

svetlini2.jpg
svetlini2.jpg (8.27 KиБ) Видяна 9097 пъти

Прикачен файл

svetlini1.jpg
svetlini1.jpg (6.43 KиБ) Видяна 9097 пъти

Прикачен файл

svetlini.jpg
svetlini.jpg (15.59 KиБ) Видяна 9097 пъти
Здравейте, дали някой може да ми помогне ? Искам да си сложа диодче в ключа за осветлението в хола. Тези дето ги продават готови светят слабо и не ми харесват. Предварително благодаря !
ELEMENTAL - специалист
Схемите се свързват паралелно на ключа.Резисторът R не е необходим, ако товара е лампа с нажежаема жичка.Ако товара е лум. лампа или траф паралелно на ключа е добре да се постави варистор ~250V.

Прикачен файл

screen0004.jpg
screen0004.jpg (11.16 KиБ) Видяна 8932 пъти

Прикачен файл

screen0003.jpg
На мястото на D може да се сложи втори светодиод.
screen0003.jpg (9.29 KиБ) Видяна 8932 пъти
lecki - специалист
Bisoft - Не се притесняваи за живота на светодиодите
аз за повече от 20 години не съм виждал изтощен или изгорял
при нормални условия (много редки изключения-вероятно фабричен
дефект) :!:
Dj_VeRsAcE - напреднал
Напълно съгласен съм диодите не горят лесно ето ти малко информация:
Защо да изберем светодиодно осветление?

Светлинната им ефикасност е най-голяма от всички светлинни източници. Тя е между 70 и 100 lm/W, докато при лампите с нажежаема нишка е 12-15 lm/W, а при луминесцентните – около 50 lm/W. Това, заедно с много по-малкото нагряване на LED (в сравнение с лампите с нажежаема нишка, те са студени) определя к.п.д. между 25 и 35%. Общият резултат от това е осигуряване на желана сила на светлината с 10, а понякога и повече пъти по-малък разход на електроенергия. Например, 12-ватов светодиод може да дава светлинен поток колкото 150-ватова лампа с нажежаема нишка.
Експлоатационният срок на светодиодите в края на който светлинният им поток намалява с 30% спрямо първоначалния (което практически остава незабележимо за окото), е средно 50 000 часа, като вече не са малко диодите със 100 000 часа. Едва след това започва забележимо намаляване на силата на светлината, но без познатото от лампите с нажежаема нишка внезапно изгаряне.
Експлоатационният срок на LED е несравнимо по-голям от този на лампите с нажежаема нишка -средно 1500 часа и е причина осветителните тела с LED да се считат за вечни. Например при непрекъсната работа (24-часов режим) и минималния експлоатационен срок, LED ще се използва в продължение на 6 години, а обикновената лампа трябва да се сменя на всеки два месеца.
Предимството нараства, когато става въпрос за трудно достъпни места (осветление на фасади, рекламни табла) и такива с жизнено важни функции (светофари, осветление на тунели, предупредителни светлини на високи здания, мостове, аварийно осветление в сгради). Дългият срок води до специфична възможност при изработката на осветителни тела – запояване на LED вместо завиването им като обикновена лампа. Така се избягват повреди поради лоши контакти, независимо от причините за възникването им (окисление, умора на материала).
Светодиодите са и значително по-устойчиви на удари и вибрации, тъй като нямат чуплив стъклен балон, нито тънка нишка, която да се къса. Същевременно малкото им нагряване ги прави подходящи за места, където трябва да се подържа ниска температура (хладилници, фризери).
Не по-малко важно предимство е непосредственото излъчване на светлина с определен цвят. За същата цел другите лампи изискват поставянето на цветни филтри, което не само повишава цената, но и намалява силата на светлината (филтрите пропускат само част от нея). Допълнително предимство на белите светодиоди е, че тяхната светлина е най-близка до естествената.
Броят на проектите изпълнени с тях се увеличава с всяка изминала година, било то архитектурни или интериорни. Това е така, защото са налице качествата на светодиода, заради които той превъзхожда, който и да е друг източник на светлина произведен до момента.Ето и някои от тези качества:* Изключително ниска консумирана мощност* Висока ефективност* До 100 000 часа живот* LED продуктите се нуждаят от минимална поддръжка* RGB системите произвеждат над 16 700 000 цвята* Отделят много слаба топлина.
lecki - специалист
Не се сещам каква поддръжка може да има един светодиод
освен да му се забърсва праха :)
petio7878 - помощник
Направих си окачен таван с дифузно осветление .Дължината на дифузното осветление е40м.Четох за лед модули лентички и др.Някои може ли да ми препоръча откаде да закупя евтин вариант за лед осветление?
lenko71 - специалист
Евтиния вариант е да си го направиш сам.
Лентичките са около 40лв. на метър
  • 1
  • 38
  • 39
  • 40
  • 41
  • 42
  • 89

Тема "Осветление със светодиоди" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: