• 1
  • 39
  • 40
  • 41
  • 42
  • 43
  • 89
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
petio7878 - помощник
lenko71 написа:
Евтиния вариант е да си го направиш сам.
Лентичките са около 40лв. на метър

Аз намерих в един саит по 12лв на метър ленти и по 1.20 модули,падат ми се по 6 модула на метър,но не знам дали ще са добри.Вижте ги да си кажете мнението.
http://www.bgled.com/product/26/erl-fs3528-w1.html
lenko71 - специалист
Изглежда доста примамливо - честно казано направо без пари.
На твое място бих си поръчал едно "пшарченце" колкото е минимума за проба.
petio7878 - помощник
lenko71 написа:
Изглежда доста примамливо - честно казано направо без пари.
На твое място бих си поръчал едно "пшарченце" колкото е минимума за проба.
И аз така го обмислях днес.утре ще се свържа да попитам и евентуално да порачам.Единстено се колебая лента или модули?
lenko71 - специалист
Мисля че модула е част от лентата, така че няма значение
petio7878 - помощник
lenko71 написа:
Мисля че модула е част от лентата, така че няма значение
Значи спрях се на лентите,обаче ме интересува колко трафа ще ми трябват.Лентите са дълги по пет метра,и са по шес вата на метър.Дифузното ми е четирдесет метра.Лнтата ще я поръчам но колко трафа и колко ватови да са и на колко метра да ги слагам за да използвам пълноценно диодите?
lenko71 - специалист
Сигурно има и други варианти но аз бих направил следното:
четири тороидални трансформатора 60W/12V, всеки от тях с изправител (грец) и кондензатор (поне 4700uF) като всеки отделно захранва по 10м лента.
НО, понеже се иска 12V, а напрежението на трафовете е 12V само че променливо, ще трябва да се развият навивки от вторичните намотки докато напрежението стане 8.4V. Другия начин е да се ползват резистори но ще се разсейва много мощност
petio7878 - помощник
lenko71 написа:
Сигурно има и други варианти но аз бих направил следното:
четири тороидални трансформатора 60W/12V, всеки от тях с изправител (грец) и кондензатор (поне 4700uF) като всеки отделно захранва по 10м лента.
НО, понеже се иска 12V, а напрежението на трафовете е 12V само че променливо, ще трябва да се развият навивки от вторичните намотки докато напрежението стане 8.4V. Другия начин е да се ползват резистори но ще се разсейва много мощност
Мерси много че се отзова толкова бързо на въпроса ми.Но понеже не съм много на ти със елктротехниката
:) явно няма да се справя сам.Видях че фирмата която предлага диодите предлагът и трафове ако купя 60w от тях и ги завържа пак на всеки 10 метра щте ми се получи ли?Малко са скъпи ама като не разбирам :lol:
John - специалист
Не е ли по-лесно да се изчисли номиналното U и А,и
да се поръчат тези трафове/само питам/.
ELEMENTAL - специалист
Най-лесния начин е да се купят трафове с напрежение на вторичната 9V.Има ги във всеки магазин за електронни елементи.Така въпроса с пренавиването ще отпадне.
Petio7878, да можеш да използваш и готови захр. блокове.
Wishmaster-ruse - специалист
Повечето ленти са съставени от модули от по 3 светодиода и резистор.
Въпросните ленти които са показани тук са за вътрешен сух монтаж.
А повечето модули са водно устойчиви и са залети със смола.
Лентата е със широко ъгални SMD светодиоди и се получава по разлята светлина докато модулите са или със Сепия май бяха четирикраките светодиоди или със 5мм. и светлината при 5мм. зависи от ъгала им на светене.
  • 1
  • 39
  • 40
  • 41
  • 42
  • 43
  • 89

Тема "Осветление със светодиоди" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: