Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
stevebradata - специалист
Привет искам да попитам дали някъде може да се намери табличка или нещо подобно например за стандартни изобразявания на отделни модули като напримен кондензатори различните видове, бобини, ресторни защити, по принцип на аутокад електрикал ги има но мен ме интересува дали накъде ги има дадени регламентирани :) Прдварително благодаря хехе :-D
tysonlkr - специалист
В интернет ли търсиш или попринцип :?:
В учебниците по чертане провери ли :?
Както в тези за гимназиите така и за ТУ ги има тези стандарти :wink:
stevebradata - специалист
ми търся в интернет. Имам някакви учебници по техническо документиране, но там няма такава полезна информация :)
rettere - специалист
май трябва в интернет,учебниците се различават....
П.С.сближи се с някой проектант :-D
Trifun - специалист
Аз ... само да вметна, че в линка, дето го е дал @lenko71 всички неща са изчертани както и аз съм свикнал да ги виждам изчертани (а аз съм от по-старичкото поколение :wink: )
Преди време ми беше попаднала някаква програма за чертане, и там контактите на релета и контактори се чертаеха като кондензатори и като променливи кондензатори :shock:
Излишно е да казвам, че по никакъв начин не възприемам този начин на изчертаване и категорично отказвам да го използвам ! :)
Въпросната програма, чието име дори и не помня, веднага изчезна от компютъра ми - завинаги :)
Johny - майстор
Програмката, кочто ще ти свърши работа е sPlan . Някой във форума беше писал за нея. Потърси в нета - има кракнати версии 5,6 и т.н.. Естествено 7 версия е най-добра.

Тема "стандартни изобразявания на отделни модули" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: