alantion, беше споменал, че ще смениш фланчето на самия нагревател с бронзово, ако съм те разбрал правилно. До къде стигна? Всъщност тези нагреватели с гумените фланчета ли са /с шпилка 5мм/? Ако е така, напълно е възможно да тече ток между тях и балона /през водата/, това би се дължало на понижено съпротивление на изолационния материал фиксиращ нагреватела в тръбичката. За да го предотвратиш наистина трябва да занулиш шпилката, която стяга нагреватела. Тогава тока вместо да прави електролиза/и да изтънява нагреватела/ ще тече директно загрявайки изолационния материал до пръсване на тръбичката/определено ще е по-голям/
Според мен смени производитела-изработват нагреватели по поръчка. При тях контакта е директен и няма увъртане относно гаранцията. За предпочитане е бронзово фланче - по-стабилна е херметизацията, а и има галванична връзка с корпуса от където са и по-безопасни.
Успех!
Според мен смени производитела-изработват нагреватели по поръчка. При тях контакта е директен и няма увъртане относно гаранцията. За предпочитане е бронзово фланче - по-стабилна е херметизацията, а и има галванична връзка с корпуса от където са и по-безопасни.
Успех!