Халогенните крушки дават по добър коефициент от нажежаемите, точно заради това няма да ги пипат. Да не говорим за метал-халогенни лампи - там светодиодите дълги години няма да са им конкуренция, ако въобще станат някога.
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
ivok
- специалист
21 мнения в "Вместо крушки - светлодиоди - възможно ли е това и как?"
Нека да е светло - на едно друго място само на тъмно ще сме- майната му на тока
jdraganchev
- специалист
Някой дали може да даде информация за сила на светене да кажем Lm между обикновенна крушка, халогенна, светодиодна....
Искам да пробвам светодиодно осветление за коридора, но преди това да сметна ~ колко и какви диоди да си взема. Сега имам 7 х 50W, 12V луни
Искам да пробвам светодиодно осветление за коридора, но преди това да сметна ~ колко и какви диоди да си взема. Сега имам 7 х 50W, 12V луни
ivok
- специалист
Какво значи да сметнеш? При домашни условия няма нужда да смяташ, всичко е въпрос на вкус. Ако тръгнеш да смяташ както е по книга, трябва да включиш твърде много променливи - общо взето излишна работа. Дай поне размерите на помещението. Пак ще кажа същото , което и преди - светодиоди ползвай за декорация и акцент, скрито осветление и такива неща. Не разчитай с него да ти е светло.
Милен
- майстор
jdraganchev написа:Някой дали може да даде информация за сила на светене да кажем Lm между обикновенна крушка, халогенна, светодиодна....
Тия 7х50W

Милен
- майстор
ivok написа:@Милен - хората се хвърлят на модерното и интересното, затова е този зор за светодиоди.Интересно и модерно за някой бар, за вкъщи трябва да ти е и уютно, което не може да се каже за снимките от сайта.![]()
Има халогенки с 30% повече светлина на същата мощност, дори и да вие тъмно някъде с тях можете чувствително да увеличите осветлението.
velsi
- Почетен майстор
hasko100 написа:п.п.мога ли да се качват снимки,може да кача няколко.http://www.napravisam.bg/forum/viewtopic.php?t=5265
jdraganchev
- специалист
Милен написа:Извинявам се за късния отговор.jdraganchev написа:Някой дали може да даде информация за сила на светене да кажем Lm между обикновенна крушка, халогенна, светодиодна....
Тия 7х50Wда не би да си ги смятал. 350W осветление в коридор, не каза колко е голям коридора но както и до го погледнеш звучи много. А с диоди никога няма да достигнеш Осветеност както от 350W халогенки, поне с разумен брой диоди.
Коридора ми е ~8 кв м. (широк 1м), но обичам да ми е светло, сега е много добре със споменатите лунички Philips 50W. Исках да ги сменям с диоди, но честно казано направих проби и се оказа, че за да имам макар близка осветеност, трябва да сложа 2 пъти повече 3 ватови лунички, и светлината определено не ми допада.
Наистина става много красиво за ефектно осветление, но за основно мисля, че и аз ще се откажа
Тема "Вместо крушки - светлодиоди - възможно ли е това и как?" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература