Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
давид75 - помощник
Намерих къде е проблема,объркал сам фазата с нулата от таблото в къщата,то е незнам от кога,свалих главния бушон и вързах синия проводник към директния проводник,а черния към бушона след електромера,а то се оказа че фазата от електромера влиза директно в къшата,а нулата е през бушон и това ме е объркало,а и скоро ни сменяха електромера,и то не и кой да е, а шефа на енергото сложи новия,благодаря на всички отзовали се :)
stefan_gb - специалист
давид75 ако тябва поискаи помощ от някои колега ..... няма нищо срамно просто да направи преглед какво си направил :)
Virtuozo - специалист
давид75 написа:
Намерих къде е проблема,объркал сам фазата с нулата от таблото в къщата,то е незнам от кога,свалих главния бушон и вързах синия проводник към директния проводник,а черния към бушона след електромера,а то се оказа че фазата от електромера влиза директно в къшата,а нулата е през бушон и това ме е объркало,а и скоро ни сменяха електромера,и то не и кой да е, а шефа на енергото сложи новия,благодаря на всички отзовали се :)
Бравос хвала :-D А вкъщи предполагам контактите/респективно уредине/ не ги зануляваш а офазяваш и може би затова си придобил имунитет та когато пипаш фазов проводник на 220 волта само те прибъждява :lol:
Шефа не енергото не го барай,да не ти спре нулата щото в твоя случай и заземяване може да не ти докара мощност :wink: Човека сменя електромер а не табло! От там нататък каква е плетеницата зад плочата на таблото след електромера,той нито знае,нито го интересува :razz:

П-П Надявам се че не си оправил нещата просто със смяна на жилата в посока гаража нали? :?
Justy - майстор
Давид, остави майтапа, ама трябва да палиш свещичка!!! Ами ако беше "заземил" някой уред с тая фаза :shock: Пет пъти измери инсталацията на охмер преди да подадеш напрежение :wink:
rettere - специалист
Ами това за което говорите си точно за това - да покаже потенциална разлика (напрежение), между пръста на оператора и кабела.
...и оператора да разбере,че е фаза,а не да работи под напрежение като колегата
Как се пуска двигател с последователно възбуждане на празен ход?
ами хващаш здраво ъглошлайфа/флекса/и натискаш копчето :)

Тема "питане за заземяване" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: