• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 15
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
Ronin - специалист
Nimi написа:
Това имах в предвид :lol:

Винаги съм се чудил какво ги интерисува СОД-овете кой точно датчик се е задействал или кой потребител е включил или изключил алармата.
Така казват фирмите които само продават техника ,които ти прибират парите за техника и монтаж а от там нататък клиента да се спасява.............защото ти като продавач на такава техника не носиш никаква гаранция че примерно датчиците сработват много често.....когато клиент ти се оплаче му заявявате ми датчика си работи...проблема е в котката...... :lol:
Но ние освен че монтираме НИЕ и експлоатираме тази система като СОД.....осигоряваме гаранционен и СЛЕД гаранционен сервиз както и носим имуществена отговорност към обекта ..е тази е разликата...и се учудвам на въпроса ти....? Тази информация точно и безпогрешно насочва автопатрула не само към обекта а към точното място в обекта....както и броя на колите за реакция...при аларма от магнитен датчик се изпращат две и повече коли не само към обекта но и в квартала особено в тъмната страна на деня.....ама това явно ти е непознато.....питай колегите от ТИМ....те ще ти обяснят за DSC......Варна...морето........явно си нов......не се заяждам но поне си смени подписа с линка...към вашата фирма или си остани само с видеонаблюдението.....
Nimi - специалист
Въх :lol:
То излезе, че само СОД-те имали потдръжка... гаранционна и след гаранционна.

Относно DSC няма нужда някой да ми се обяснява... работил съм достатъчно години с тях. С Paradox-а не съм толкова добре запознат колкото с DSC но все пак и там ми е позната ситуацията. Относно това дали съм нов... ми бях първия техник на един от сотовете в града когато се брояха на пръстите на едната ръка. Изместваме спора извън темата и при желание можем да продължим на ЛС или скайп ако искаш :lol:

По темата: Вида и марката на централата не са от особено значение. DSC, Paradox, Crow, FBII, Ademco, Pironix, Teletek, Apollo или която и да е друга марка ще ти свършат работа. По-важен е типа на датчиците за да нямаш главоболия. Марката на датчиците също няма значение.

П.П. Има толкова много СОД-ве, че не може да се поствят условия за марката на техниката... като не им харесва има други :lol:
Само се моли да попаднеш на кадърни монтажници които знаят какво и как да направят.
Ronin - специалист
Нямам предвид подръжка ,а гаранционен и след гаранционен сервиз........т.е ремонт на самата техника във и след гаранция.........не говоря за подръжка на обекти....за централите стига глупости сме писали.....всичко има значение.....е час и крос ли си работил.... :-D
Nimi - специалист
Мда... пълен гаранционен и след гаранционен сервиз на всичко което се предлага! И винаги е било така.
Хехе... навремето не бяха обединени фирмите.
Ronin написа:
Nimi написа:
Това имах в предвид :lol:

Винаги съм се чудил какво ги интерисува СОД-овете кой точно датчик се е задействал или кой потребител е включил или изключил алармата.
Така казват фирмите които само продават техника ,които ти прибират парите за техника и монтаж а от там нататък клиента да се спасява.............защото ти като продавач на такава техника не носиш никаква гаранция че примерно датчиците сработват много често.....когато клиент ти се оплаче му заявявате ми датчика си работи...проблема е в котката...... :lol:
Но ние освен че монтираме НИЕ и експлоатираме тази система като СОД.....осигоряваме гаранционен и СЛЕД гаранционен сервиз както и носим имуществена отговорност към обекта ..е тази е разликата...и се учудвам на въпроса ти....? Тази информация точно и безпогрешно насочва автопатрула не само към обекта а към точното място в обекта....както и броя на колите за реакция...при аларма от магнитен датчик се изпращат две и повече коли не само към обекта но и в квартала особено в тъмната страна на деня.....ама това явно ти е непознато.....питай колегите от ТИМ....те ще ти обяснят за DSC......Варна...морето........явно си нов......не се заяждам но поне си смени подписа с линка...към вашата фирма или си остани само с видеонаблюдението.....

Хе хе ееееееееее , две и повече коли :lol: тая фирма въобще имали толкова :? .Да сравняваш 161 и DSC е просто смешно , само погледнете броя на колите, DSC в София охранява с 10-на коли а 161 два три пъти повече и какво DSC пращала по 3-4 коли на сигнал ха ха :lol: и като имат 2 сигнала София се охранява от пешаци :-D . Колега Ronin нямам нищо против теб обаче вече се излагаш , регистрирал си се в де що има форум и само обясняваш колко са велики DSC дебре де сигорно хора които нищо не разбират се връзват
.Парадокс си се правят основно в Канада но имат заводи и в Китай както и DSC и повечето мега фирми в света , повечето Мерцедеси вече се правят в Турция ама Мерцедес си е Мерцедес.Като Парадокс са такива боклуци защо са най използваната марка в България и повечето големи фирми работят само с тях (можеби и клиенти и техници са мазохисти и ги кефи да имат фалшиви сработвания , да ги обират и тнт.). Сега ще кажеш , че Парадокс не са най продавани , за да се обеди в мащабите на човек му трябва само да види офиса на DSC и офиса на Сектрон , офиса на DSC в София е буквално на тротоара и като има 2-ма клиенти единия е вътре в офиса а другия чака навън на студа.Моя съвет към тези които не разбират от такава техника е да разпитват приятели и познати кой каква техника има доволен ли е не е ли , ако нямат такива познати да се доверят на някоя сериозна фирма пък каквото сабя покаже. Не се доверявайте на разни форумни рекламни агенти защото става въпрос за вашата сигурност а с това шега не бива.

П.С. Да аз ползвам аларма Парадокс но не работя нито в Сектрон нито в 161.

ВЕСЕЛИ ПРАЗНИЦИ
zdravkich - специалист
LINKSYS , малко остро ти е изказването. В крайна сметка този, а и всички форуми са създадени хората да получават, обменят и научават информация. На колегата procopy (с който се познаваме от много години от един форум на една френска марка автомобили), му писах на ЛС какво е моето мнение, но тъй като темата от полезна, стана доста спам и приказки ще споделя и с вас написаното. Значи, първо да поясня че съм доста зле технически , както и не правя реклама на никоя марка или фирма. Тъй, като и на мен ми влезе муха в главата да слагам алармена система вкъщи доста се порових в нета и поразпитвах този и онзи, който се е занимавал с подобна техника. И за DSC, се информирах и за PARADOX, и за Телетек, и за Appolo, Crow. Значи да поясня част от екипа на DSC Canada се отцепва и създава Paradox. От техници знам, че DSC са малко по-добри в технологиите, Paradox доста по-трудни са за настройки и т.н. А относно това, колко клиенти имало в офиса на Сектрон ( вносителя на Paradox) мога само да предположа, че дават по-големи отстъпки на фирми и търговци и затова са предпочитани пред DSC. Мое лично наблюдение и мнение е, че ако сравняваме системи от еднакъв клас примерно DSC 585 с датчици LC100 и Paradox SP5500 с датчици DG55, при DSC има повече неща (като комуникатор) и малко по-ниска цена. А и мнението на монтажници и факта, че доста от големите фирми в охранителния бранш работят с DSC ме ориентира към избора на тази марка. Иначе от приятели и познати , които ползват Paradox не съм чул лоша дума. То няма идеална алармена система и решат ли пред "стършела" никоя не сработва и всички са безсилни.
lz1wvm - специалист
Не се заяждайте излишно.Разликите между двете марки не са кой знае какви,ако се сметне разликата в грамотността на техниците които я поставят.И най вече на старанието вложено от монтажника.Както е и при другите неща.В последните постове виждам повече спам отколкото разясняване.А и за това си има специализирани форуми.
Поздрави и весели празници на всички участници във форума.
1115 - специалист
След време ще ми се наложи да си монтирам нова аларма.
Досега ползвам една Аполо7 или Аполо4 беше...
Попадна ми една Digiplex NE96 и си купих за нея ZC1, DM50, DG467 и клавиатури EVO-641 и DGP2-641.
Поразгледах възможностите и съм впечатлен. Програмирането не е кой знае колко сложно ако прочете човек.

Въпроса ми е да си я слагам ли или да я заменям за некое DSC.
С какво може то да е по-добро от Парадокса?
Въпроса ми е съвсем истински - тази аларма ще я ползвам поне 10г. и не мисля да си сложа боклук, а нещо което да е читаво.

Весело посрещане на новата година.
Ronin - специалист
Леле....изпуснал съм доста от темата и особено колегата LINKSYS..........ще те помоля да не пишеш глупости.....като не си запознат....въпросите и отговорите най-вече в подобни теми трябва да са от хора от т.н БРАНШ ......а не от типа аз имам еди какво си и то е най-най.......айде със здраве.......

Колега 1115 ако дигиплекса вече го имаш то не е нужно да го сменяш но ако тепърва ще купуваш отговора е ясен......все пак не си написъл какво ще се охранява.....и като локална аларма ли ще работи или към сод...!
1115 - специалист
Ами Диджиплекса го имам вече, но това не ми пречи да си взема и другата.
Охраната ще е на 3 етажна къща + подземен гараж, пожарно известяване и т.н.

Предполагам ще го вържа към СОТ.

Проблема с тампера при парадокса го забелязах преди време, но ако е само той ще го преглътна макар трудно.
Сега ако има и други по-сериозни проблеми моля кажете ги.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 15

Тема "DSC или Paradox" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: