Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
Милен - майстор
С топ марките е така имат и топ надценки. Трябва да се купуват от специализиран магазин и по възможност официален представител/дистрибутор.

ТОЗИ кабел беше защитен с български автоматичен прекъсвач на MB 63A на ЕАЗ Прекъсвача е монтиран в електромерното табло от енергодоставчика. Интересно новите серии прекъсвачи и дефектнотокови защити на ЕАЗ Пловдив ги няма по магазините.

На Merlin Gerin/ Schneider Electric серията с оранжевия палец Е60N+ се води битова и е по евтина. Произвеждат се в Пловдив и някъде по прекъсвача трябва да пише Bulgaria.
Другата им серия C60N e по скъпа, с повече екстри и допълнителни устройства които се монтират към тях.
Същото е положението и с дефектно токовите им защити ID Domae и ID
sasooooooooo - "специалист"
Ние работим само с GEWISS, някой може ли да ги охарактеризира на къде клонят? Според мен са хубави.
mirk - майстор
Мисля че бяха италиански :) Има много хубави марки които са малко разпространени и слабо познати в България.
pavelari - майстор
Кaто SEZ и OEZ...
Някои от големите фирми изкупиха заводите за ел. апаратура къде ли не. Така, че не се учудвайте колко много си приличат предпазителите... Даже не знам, зад търговското лого, дали производител е точната дума или по-скоро СОБСТВЕНИК или клиент на даден завод - било то в Чехия, Турция, България, Китай.
Милен - майстор
Така е OEZ 70 годишна чешка компания :lol: с нов собственик SIEMENS
И Moeller си заминават http://www.moeller.bg/Pages/227/BG/

А за АВВ направо не е за говорене. Изкупуват всичко каквото им падне http://www.abb.com/cawp/abbzh252/99c5e8 ... 7ac89.aspx Имат и завод в Севлиево бившия Авангард сега АВВ Авангард. Може би са най големите в бранша.
zmeios написа:
Милен както обикновено е прав.

И двете изброени марки са топ клас, а към него може и Legrand и ABB да добавим. Няма грешка което и да се избере, само трябва цена да се смята. Някои (всъщност твърде много) търговци се оливат с надценката.

(Аз лично имам/ползвам Legrand, но не смятам че е драматично по-добре или по-зле от другите топ марки)

П.С. Ама верно, за старото ти табло, който го е правил, сто тояги на голо са малко. Все едно сме в Таджикистан :(
Милен - майстор
Няма ли да пуснеш снимка от новото ти табло, да видим к'во си направил за 1 месец :)
leo1 - напреднал
Защо се хвърляте на боклуци с добра реклама. За разлика от фирмата дето има завод в Перущица Schrack няма два вида палци. А и цените са им супер като се има в предвид, че всичко се прави в Европа.
lubomirlz - специалист
Щом продукцията на няколко световноизвестни фирми с дългогодишна история в областа са боклуци, какво да кажем за останалите :lol: :?:
Милен - майстор
leo1 написа:
Защо се хвърляте на боклуци с добра реклама. За разлика от фирмата дето има завод в Перущица Schrack няма два вида палци. А и цените са им супер като се има в предвид, че всичко се прави в Европа.
Защото тия от Schrack Перущица :? (ако изобщо има такива) ни смятат за втора ръка държава и само използват евтината работна ръка. Произвеждат си евентуално тука стоката и я изнасят основно за чужбина, вместо да залеят пазара и да конкурират другите :-D Всеки ще е доволен да има избор ама я се разходи по магазините в провинцията да видиш за кво става на въпрос. В масовия случай най-доброто което може да се намери е на Шнайдер България, следават явно китайските и китайските имитации пак на Шнайдер. Намирането на нещо качествено и по различно е в единични случаи при някой дистрибутор в по-големите градове.

Тема "Moeller или Merlin Gerin ?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: