• 1
  • 2
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
ето ги схемите начертани по разбираемо!

Прикачен файл

ob6t.rar
ето ги схемите начертани по разбираемо!
(108.17 KиБ) Свален 294 пъти
pif4o - специалист
Що главния бушон ти е само 16 ампера?
sasooooooooo - "специалист"
:lol: Главния фотоапарата го е отрязал :wink:

Не ме послуша и ще има да въртиш проводниците и мостовете на горе, на долу. :?
Вкарай поне печката в ДТЗ група.
stefan_gb - специалист
Gadnyara написа:
pif4o написа:
aydin написа:
ne e pravilna vsicki ishodqsti nuli, kim siotvetnite tokvi krigove trqbva da minat prez defektnotokovata zashtita
Аз дето не разбирам толкова вече знам че не е така :) ама смея ли да се обадя да не се изложа :) Иначе Милен на много неща ме научи, да му Благодаря използвам момента :)
Е, как нападате човека с латиницата: не е прав само в първите си три думи, като е казал "не е правилна"! В първия момент аз също се заблудих в разводката на нарисуваните проводници!
Иначе двете схеми са идентични...и правилни. Сигурно едно Vigi за бойлер не е излишно, но пък може и да не е предвиден такъв консуматор.
Gadnyara Всичко написано от aydin е грешно тоест:
Първо е правилно свързано и второ всички изходящи нули не минават през дефектнотоковата а тук са съответно 1,5,8,9,10,11 токов кръг и трето и да минаваха Дтз са 2 броя . И с този съвет би объркал питащия, а тои какво ще сътвори ако го послуша един господ знаи.

Забележките са само стоиноста на гл.предпазител и липсващите заземителни проводници на 8,9,10,11 токов кръг но може и с зануляване да е решил да мине въпреки че по проект не е така.
Милен - майстор
16А главен си е гавра :-D На видимата част на схемата не е дадено да има главен, а е добавен на рисунката със смешна стойност :lol: Трябва да е поне 50А. Толкова по тая смешка :lol:

Има нещо гнило със схемата на проекта и картинката. Както е начертана, защитната мярка е защитно заземяване, т.е. система ТТ, а са оставени вериги за които не е предвидена ДТЗ. За тях човека е нарисувал 2ж. кабели - по система TNC, което не отговаря на изискванията. Въпреки това си мисля, че както я е свързал е добре.

Ако реши да си сложи 3ж кабели, както е написано в табличката под схемата и заземи третото жило към заземителя със съпротивление до 4ома защитата няма да е ефективна и ще се получат големи допирни напрежения по корпусите. Тока на земно съединение ще бъде Iзс=Uф/Rз + Rзт= 220/4+4=27.5А Това означава че ще се разчита предпазителите на директните вериги да сработят от претоварване което е доста продължително, особенно за веригата на печката с 20А. За това време ще има напрежение по заземените корпуси Uk=Iзс*Rз=27.5*4=110V :) доста приятно на пипане. Затова ми изглежда нещо съмнителна схемата или има главна ДТЗ която не е дадена, а може и автора да е искал да угоди на някого за по-евтино :lol:
stefan_gb - специалист
Наи вероятно ще обединят проводниците N и Pe в Грт. и всичкото на заземител, а след това ще пият бира :lol:
Някой може ли да нарисува една подобна схема как би го свързал това табло както е по проект!!(с трижилни кабели там както си пише)
Мерси предварително!
Милен - майстор
:lol: За това ще питаш този който се е подписал под проекта и ти е взел парите. Сега трябва да ти отговаря на въпросите и неяснотите по творението си.
  • 1
  • 2

Тема "Ел.табло - правилно ли е свързано!" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: