ето ги схемите начертани по разбираемо!
- 1
- 2
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
19 мнения в "Ел.табло - правилно ли е свързано!"
sasooooooooo
- "специалист"

Не ме послуша и ще има да въртиш проводниците и мостовете на горе, на долу.

Вкарай поне печката в ДТЗ група.
stefan_gb
- специалист
Gadnyara написа:Gadnyara Всичко написано от aydin е грешно тоест:pif4o написа:Е, как нападате човека с латиницата: не е прав само в първите си три думи, като е казал "не е правилна"! В първия момент аз също се заблудих в разводката на нарисуваните проводници!aydin написа:ne e pravilna vsicki ishodqsti nuli, kim siotvetnite tokvi krigove trqbva da minat prez defektnotokovata zashtitaАз дето не разбирам толкова вече знам че не е такаама смея ли да се обадя да не се изложа
Иначе Милен на много неща ме научи, да му Благодаря използвам момента
Иначе двете схеми са идентични...и правилни. Сигурно едно Vigi за бойлер не е излишно, но пък може и да не е предвиден такъв консуматор.
Първо е правилно свързано и второ всички изходящи нули не минават през дефектнотоковата а тук са съответно 1,5,8,9,10,11 токов кръг и трето и да минаваха Дтз са 2 броя . И с този съвет би объркал питащия, а тои какво ще сътвори ако го послуша един господ знаи.
Забележките са само стоиноста на гл.предпазител и липсващите заземителни проводници на 8,9,10,11 токов кръг но може и с зануляване да е решил да мине въпреки че по проект не е така.
Милен
- майстор
16А главен си е гавра
На видимата част на схемата не е дадено да има главен, а е добавен на рисунката със смешна стойност
Трябва да е поне 50А. Толкова по тая смешка
Има нещо гнило със схемата на проекта и картинката. Както е начертана, защитната мярка е защитно заземяване, т.е. система ТТ, а са оставени вериги за които не е предвидена ДТЗ. За тях човека е нарисувал 2ж. кабели - по система TNC, което не отговаря на изискванията. Въпреки това си мисля, че както я е свързал е добре.
Ако реши да си сложи 3ж кабели, както е написано в табличката под схемата и заземи третото жило към заземителя със съпротивление до 4ома защитата няма да е ефективна и ще се получат големи допирни напрежения по корпусите. Тока на земно съединение ще бъде Iзс=Uф/Rз + Rзт= 220/4+4=27.5А Това означава че ще се разчита предпазителите на директните вериги да сработят от претоварване което е доста продължително, особенно за веригата на печката с 20А. За това време ще има напрежение по заземените корпуси Uk=Iзс*Rз=27.5*4=110V
доста приятно на пипане. Затова ми изглежда нещо съмнителна схемата или има главна ДТЗ която не е дадена, а може и автора да е искал да угоди на някого за по-евтино 

Има нещо гнило със схемата на проекта и картинката. Както е начертана, защитната мярка е защитно заземяване, т.е. система ТТ, а са оставени вериги за които не е предвидена ДТЗ. За тях човека е нарисувал 2ж. кабели - по система TNC, което не отговаря на изискванията. Въпреки това си мисля, че както я е свързал е добре.
Ако реши да си сложи 3ж кабели, както е написано в табличката под схемата и заземи третото жило към заземителя със съпротивление до 4ома защитата няма да е ефективна и ще се получат големи допирни напрежения по корпусите. Тока на земно съединение ще бъде Iзс=Uф/Rз + Rзт= 220/4+4=27.5А Това означава че ще се разчита предпазителите на директните вериги да сработят от претоварване което е доста продължително, особенно за веригата на печката с 20А. За това време ще има напрежение по заземените корпуси Uk=Iзс*Rз=27.5*4=110V

Някой може ли да нарисува една подобна схема как би го свързал това табло както е по проект!!(с трижилни кабели там както си пише)
Мерси предварително!
Мерси предварително!
- 1
- 2
Тема "Ел.табло - правилно ли е свързано!" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература