Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
rolls - специалист
Колеги еладжий, дайте идея за кадърни секачки 140 или 160 мм-ови. Гледам тука Knipex и Unior. Други идеи?
alexpet - напреднал
Knipex е супер марка. Ако разполагаш със средства - грабвай ги.
Милен - майстор
Има клещи и клещи. Ако ще режеш кабели под напрежение ти трябват клещи за работа под напрежение с двойна изолация и сертификат VDE 1000V изпитани са в водна баня с напрежение 10 000V- цена два пъти тази на обикновените от една и съща марка. Ако няма да правиш подобни опасни работи може и резачки с обикновена изолация. Колкото до марката всичко с произход на запад от нас и цена над 20лв става.

Има турски и китайски с задоволително качество на по приемливи цени но там нещата са малко на късмет. Възможно е от една и съща марка да подаднеш на и на добри и на лоши.
rolls - специалист
Гледах, пробвах и Униор и Книпекс, но избрах тия ... 1000 V и доста по-твърди от другите (не се гънат толкова) ама и цената им е по-нагоре от Униор-ските ...

Прикачен файл

USAG Diagonal cutting nippers 087 N.jpg
USAG Diagonal cutting nippers 087 N.jpg (6.98 KиБ) Видяна 6547 пъти
Милен - майстор
На снимка добре изглеждат ама друго е да се пипнат в ръка :lol: до сега на сметката ми има писани 7-8 бр. счупени резачки и всичките са пострадали при рязане на несвойствени за тях неща различни от медни кабели - стоманена тел, електроди 5мм, пръчка калай, та дори и човка за поялник. :lol:
В момента тормозя едни на Unior и още не са се предали въпреки че дръжките им се огъват при по сериозно стискане.
apis1964 - специалист
Препоръчвам Ви FAKOM
Osiris - специалист
аз съм много доволен от GEDORE вече две години и аз режа почти всичко с тях :shock:

Прикачен файл

VDE8314-160H.jpg
VDE8314-160H.jpg (29.68 KиБ) Видяна 6428 пъти
gedore rulzzz :arrow: Работил съм 2 години с такива и нямах никакви проблеми, гърмяха, рязал съм всичко с тях...
slavian - помощник
в UK вси4ки работим със CK 210mm:
http://cgi.ebay.co.uk/CK-CABLE-CUTTER-% ... d3fff9f2de

работил съм и с тези 160mm, също не са лоши:
http://www.screwfix.com/prods/27403/Han ... rs-150mm-6
slavian - помощник
става въпрос само за медни проводници, а и кабелите предопределят и начина на работа и избора на резачки

Тема "Клещи-резачки ..." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: