Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
rolls - специалист
slavian написа:
става въпрос само за медни проводници, а и кабелите предопределят и начина на работа и избора на резачки
СтаваШЕ въпрос за клещи-резачки като показаните от мен по-горе, каквито си взех 2 дни преди да напиша горния си пост ...
alexpet - напреднал
Колега slavian, завиждам ти, че можеш да се възползваш от качествени инструменти, но пък тази фирма не съм я виждал в БГ, не казвам че я няма. Аз също в момента трябва да купувам секачки и се чудя какви да са. Хайде колеги - давайте впечатления.
slavian - помощник
Колеги, просто споделям опит и мнение. Тук използваме този вид реза4ки понеже понеже се работи доста бързо с тях. Работим "пла6тане на свършена работа" и времето буквално е пари. Реза4ките са гърмели 1-2 пъти, но за целта на демонстрацията вършат работа.

Прикачен файл

1 otrqzvane na kabela - 2 x 2.5 mm + 1.5 mm_resize.JPG
1 otrqzvane na kabela - 2 x 2.5 mm + 1.5 mm_resize.JPG (97.94 KиБ) Видяна 5807 пъти

Прикачен файл

2 dostigane do zazemitelniq kabel_resize.JPG
2 dostigane do zazemitelniq kabel_resize.JPG (111.74 KиБ) Видяна 5807 пъти

Прикачен файл

3_resize.JPG
3_resize.JPG (103.36 KиБ) Видяна 5807 пъти

Прикачен файл

4 izteglqne na zazemitelniq kabel s dolnata 4ast na reza4kite_resize.JPG
4 izteglqne na zazemitelniq kabel s dolnata 4ast na reza4kite_resize.JPG (80.62 KиБ) Видяна 5807 пъти

Прикачен файл

5 terminirane na kabela s gornata 4ast na reza4kite_resize.JPG
5 terminirane na kabela s gornata 4ast na reza4kite_resize.JPG (96.67 KиБ) Видяна 5807 пъти
slavian - помощник
краен резултат

Прикачен файл

6 kraen rezultat_resize.JPG
6 kraen rezultat_resize.JPG (95.83 KиБ) Видяна 5803 пъти
mitcd - специалист
Аз ли нещо не съм разбрал? Пишете за резачки ,а на снимките виждам секачки .
vanko68 - специалист
И каква е разликата според теб?
докера - специалист
Резачите са с режеща част като на ножица , като на показаните от колегата slavian /неговите се водят комбинирани :wink: / , а секачите са с насрещни режещи части :wink:
rolls - специалист
Може би вината е в мен, че кръстих темата клещи-резачки, за да звучи по интелигентно, а после написах секачки ...

Аз по принцип наричам тоя инструмент секачки или сечки.

Тези на английски се водят cutting nippers, а тези като на slavian cable cutters

Прикачен файл

USAG Diagonal Cutting Nippers 087 N.jpg
USAG Diagonal Cutting Nippers 087 N.jpg (6.98 KиБ) Видяна 6003 пъти
Милен - майстор
докера написа:
Резачите са с режеща част като на ножица , като на показаните от колегата slavian /неговите се водят комбинирани :wink: / , а секачите са с насрещни режещи части :wink:

Казано по старо му- керпедени, казано по научно му - арматурни клещи :lol:

Прикачен файл

Клипборд01.jpg
Клипборд01.jpg (43.52 KиБ) Видяна 5970 пъти
pn22 - помощник
И аз да се вмъкна.Почвам трета година с "Гедоре" и нямам забележки,освен че трябва да ги пазиш от лош поглед/откраднаха ми едните/

Тема "Клещи-резачки ..." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: