Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
todortv - майстор
Аз имам два въпроса:Климатика инверторен ли е и само
зануляващите пластинки бяха нагорели?
donZe - помощник
целта ми, пускайки тази тема е да чуя мнения и предположения на хора с повече опит, за да се ориентирам по-добре.

викането на специалист, разбира се си остава на дневен ред, но предпочитам да съм чул още и някое мнение предварително, понеже точно заради майстори сега съм на този хал, ако може така да се каже. "специалисти" бяха и хората, които ми връзваха контактите и тези които поставяха климатика.

на ясно съм, че никой не може да се ангажира на 100% с категоричното и крайно заключение без да види на място и т.н., но аз и не търся това. 10 човека - 10 (или повече) мнения/предположения (които после да проверя със следващия "майстор") - именно това за мен би било задоволителен резултат.

а на изказвания от типа "и да ти обяснявам, резултат няма" - не виждам нищо лошо за който и да е да си упражни вербалните умения малко, не съм толкова дебелоглав и лесно разбирам от обяснения ;)

@todortv да, инверторен е климатика. обгорели бяха на контакта пластинките за заземяването. само те.
John - специалист
Само по,твоите сведения /това е мое мнение/,проблема е в климатика.Защо?Ти имаш 2проводна система,зануляването е предпазно/резерва и предпазва от ток на утечката/ .Когато,захранващата нула е здрава а е,стопен зануляващият проводник,логично е проблема да е след захранването т.е. в климатика.Да поясна,при лоша нула,веригата се затваря през зануляващият проводник./извинявам се виновна е бирата за многословието/ :lol:
torbalan - Дървен философ
donZe ти провери ли дали имаш фаза на пластината, където трябва да е заземяването на контакта ??????
alsted - майстор
Присъединявам се към мнението, че трябва професионалист да погледне нещата на място. Определено трябва да се замери напрежнието, евентуално тока, да се провери зануляването. Шестото ми чувство ми говори, че причината е в машината /климатика/, но никога не разчитам на него :lol:
Нещо не си описал все пак: когато последния път си си тръгнал /лично/ си убеден, че захранващия кабел е бил здрав и при следващото ти влизане - го намираш изгорял?
Тенденцията е проблема да се повтори /а може би - задълбочи [-o< не дай си боже/. Така, че не отлагай, а се консултирай :idea: От енергото ще ти вземат такса, което разбирам не те притеснява. Проблем е наистина колко бавно ще реагират, но това зависи и от теб в известна степен :cool: По важното е да ти издадат документ, че гарантират за параметрите на електроенергията до електромера ти :!:
Успех! И дано съм лош пророк, но май те очаква ходене по мъките #-o
stefan_gb - специалист
Според мен енергото няма работа там , един добър електротехник на място ще разясни въпроса до колкото е възможно.
alsted - майстор
Съгласен - до колкото е възможно! А юридически, документално? Не случайно казвам, че според мен предстои развой на нещата в отрицателна посока :?
Милен - майстор
И аз подкрепям последното мнение напълно. За да му изгори кабела без да сработи предпазителя - има голяма каша - преоразмерени предпазители, тънки кабели и к'вото се сетите още. Проблема няма да се реши задочно, трябва си да се погледне на място.
donZe - помощник
torbalan написа:
donZe ти провери ли дали имаш фаза на пластината, където трябва да е заземяването на контакта ??????
За да извадим щепсела на климатика счупихме контакта и направо го отрязахме от кабела на на ел. мрежата. Техниците провериха направо кабелите, които стърчаха от стената, както и другия контакт, в който после пробвахме климатика и нямаша проблем.

плановете ми са да извикам еладжия да огледа, но в момента няма как да дойде и сигурно ще стане след поне 2-3 дена. Затова са ми полезни и мненията, които получих тук, за което благодаря на всички.

alsted, какво имаш предвид като казваш юридически и документално? от какво да се притеснявам?
alsted - майстор
Опасявам се, че нещата отиват следващия път да изгори направо климатика. Щом са тръгнали да търсят вина в захранването, за да избягат от отговорност за гаранция относно един кабел, мого се съмнявам, че ако стане беля със самия климатик, с охота ще ти удовлетворят гаранцията /без да започнат пак да те убеждават, че причината е "до контакта"/. Та да си подготвен за "самозащита"... :wink:Не вярвам, че ще ти е все едно ако ти кажат, че са нарушени условията по гаранцията. Особено като ти приберат пак "веществените доказателства" :!:

Тема "RQ:"Диагностика" на проблем с ел. мрежа" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: