Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
lubomirlz - специалист
Двигателя ти е трифазен следователно P= корен3*UлIcosФ
Идва повечко по тия сметки но съм забелязал че по данните от табелката и обявената мощност винаги има разминаване, явно производителя се презапасява.
Нямам време сега, но по късно ще потърся мисля че имах стар каталог с данни на елпром троян
vil78 - напреднал
Благодарско. Надявам се да откриеш нещо. Мотора е производство на Троян след '89 г. когато се прекръстват на ЕЛМА.
moimoimoi - майстор
дай снимка на табелката да я видим
както и на самия двигател
както и на клемното табло
lubomirlz - специалист
http://elma.hit.bg/T51.htm

Мотора от втория ред е твоя.
Мощноста при 700 об. е 0,9 кв при 1415 об. е 1,5 кв.

Моторчето е сравнително добро, направи му една профилактика и си го ползвай.
moimoimoi - майстор
е па той двускоростен двигателя май
от вътрешната страна на капачката на клемната кутия има обикновенно схема на свързване- ако има схема дай да я видим
vil78 - напреднал
Да точно този трябва да е. Ще задвижва вал на малък абрихт. Не знам дали няма да се окаже слаб, но трябва да опитам. Не ми се дават пари за нов. Някави идеи къде в София могат да го преправят? Ето и малко снимки.

Прикачен файл

DSCN0157.JPG
DSCN0157.JPG (117.79 KиБ) Видяна 4010 пъти
vil78 - напреднал
.......

Прикачен файл

DSCN0156.JPG
DSCN0156.JPG (118.34 KиБ) Видяна 4007 пъти

Прикачен файл

DSCN0155.JPG
DSCN0155.JPG (118.13 KиБ) Видяна 4007 пъти
alsted - майстор
Препоръчвам ти да пробваш с кондензатори. Можеш ли да си го превържеш в "триъгълник". Има ли възможност да го развъртиш ръчно и след включване да сложиш ремъка? - така ще направиш най-елементарната и евтина проба дали няма да ти върши работа и така /без пренавиване, с тази мощност, без даже датърсиш кондензатори/. Реално с работния кондензатор ще вдигнеш мощността с още 1/6, и ще достигнеш около 600W. Без него ще имаш половината мощност - 450W
vil78 - напреднал
Мисля да го ползвам свързан в звезда. Защото е по мощен, а и оборотите са му по високи така. На абрихта оригинално беше в звезда. Идеята ми е да го занеса да му сложат кондензатори, и да го пробвам като монофазен. Не разбрах само какво имаш предвид под пренавиване. Може ли да се пренавие, и да се направи монофазен на тези обороти и мощност?
alsted - майстор
Ако ще го ползваш на 220V трябва да се превърже в триъгълник. По принцип може да се пренавие за монофазен 220V-питай, кой-да е бобиньор.

Тема "Eлектродвигател монофазен за трифазен и термозащита" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: