Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
ELEMENTAL - специалист
Еми тя схемата дето бях е постнал е подобна :-D
ed - помощник
Този датчик за движение дето съм си го купил е малко нестабилен. Вчера успях да го накарам да държи лампата светната независимо от движението, но само веднъж. След това в продължение на 3 часа, с опити от време на време, не можах да повторя резултата :?
Пичове, знам че много от Вас ще се смеят на това което пиша, но ще съм благодарен на онзи който с думи прости ми помогне..? Искам да монтирам детектор(и) за движение в коридора. Излишно е да казвам, че ключовете са девиаторни..., та до лампите стигат 3 двойки кабели(2-зеленожълти, 2-черни, 2-кафяви). Моля за схема, за да вържа детектора за движение. Благодаря! [-o<
fikata - майстор
petioff написа:
Пичове, знам че много от Вас ще се смеят на това което пиша, но ще съм благодарен на онзи който с думи прости ми помогне..? Искам да монтирам детектор(и) за движение в коридора. Излишно е да казвам, че ключовете са девиаторни..., та до лампите стигат 3 двойки кабели(2-зеленожълти, 2-черни, 2-кафяви). Моля за схема, за да вържа детектора за движение. Благодаря! [-o<
На пазара има осветителни тела с вграден датчик.Монтираш тялото на лампения излаз.Там имаш постоянно "нула".Фаза се получава от ключовете.Ако искаш премостваш фазата от ключа и осветителното тяло ще светва само по команда от пирдатчика..
gattaka - специалист
Здравей колега,
От 4-5 години ползвам сензорни ключове,които се вграждат на мястото на нрмалния ключ!Имат PIR датчи и микрофон!
Може да работи само на PIR датчика,микрофон+PIR да изключиш на цало лампата или да я включиш да свети постоянно!Работи само с фазата,не иска нула!Аз ползвам 2 такива и съм ги вързал в девиаторна схема!
Имат 4 тримера за чувствителност,осветеност,време и чувствителност на микрофона.
Продават се в ТМТ и струват по 13.25лв!

Прикачен файл

IMG_6015.JPG
IMG_6015.JPG (107.91 KиБ) Видяна 1776 пъти

Прикачен файл

IMG_6013.JPG
IMG_6013.JPG (106.73 KиБ) Видяна 1776 пъти

Тема "Детектор за движение + ключ" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: