Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
cvetanmu - специалист
По това което намирам като информация-плазмата е също с падаща характеристика,а за схема имам на "power max" на Castolin Eutectic
stivemaster - майстор
Лошото на фирмените схеми е това ти сигурно го знаеш но за другите че вкарват в схемите специализирани - тоест специално за целта направени или хибридни чипове ,елементи които не се продават на нашия пазар и нямат аналог с който да ги заместиш а от там се променя цялата работа.Виждал съм отворени електрожени и видях доста специално изработени чарколяци.То в такъв случай трябва да събереш сума ти схеми и да пробваш да пробваш и........ което не знам как ще стане.
dj_marti79 - специалист
Имах частите и сглобих руската схема която даде някой от колегите. Работи, но аз не съм професионалист заварчик и немога да открия разликата освен че се регулира плавно. Най-трудно достъпния елемент е реостат 200 ома на 10 вата. Замених го с транзистор, потенциометър и резистор. Регулирането започва от 6 волта и по средата има малък скок. При 125 ампера елементите не греят.

Прикачен файл

DSC00180.JPG
DSC00180.JPG (39.81 KиБ) Видяна 4825 пъти

Прикачен файл

DSC00180.JPG
DSC00180.JPG (40.98 KиБ) Видяна 4825 пъти
pn22 - помощник
Моя е точно от италианските 3,6кг. и работи перфектно.Последно видях такъв в Бонус 96 в кв.Хаджи Димитър около 800лв.Ако някой иска даси вземе такъв нека ми пише,мой приятел работи с вносителите и дава по-добри цени.
dj_marti79 - специалист
Чудя се дали ще мога да стабилизирам преработената показана по горе схема. Мисля си за TL082. Някой да има предложения?
lz1wvm - специалист
Какво ще се стабилизира?
dj_marti79 - специалист
Имах в предвид да го ползвам като мощен стабилизиран токоизправител. А и нали електрожена е с падаща характеристика, дали ще има полза ако характеристиката е твърда (с помоща на стабилизатора)
lz1wvm - специалист
Не разбирам въпроса ти.Но това за твърдата характеристика е грешно.След тиристорите се слага дросел за омекотяване.Навивки около 10-20(пробно),сърцевина със сечение на трафа,и проводник със същото сечение.
Не разбрах операционния усилвател за какво ще го ползваш.
dj_marti79 - специалист
Операционния усилвател да следи напрежението на изхода и да управлява регулатора поддържайки стабилен изхода.

Тема "Инверторен електрожен" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: