Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
zhivko - помощник
Здравейте,по описанието на masteradmin в темата "Ламинат за стена" започнах да си облицовам коридора с ламинат от МДФ.До момента съм направил дървената конструкция и се натъкнах на следния проблем:ще монтирам ключове и контакти в ламперията.Ламперията заедно с дървената летва е 50-20мм и затова купих конзолна кутия (тази на снимката), но нещо не мога да схвана как се фиксира кутията на ламперията. Ще се радвам на помощ.
Изображение][/url]
blv - специалист
Търсиш конзоли за гипскартон :shock:

Сега видях снимката- това не е за теб. Конзолата своиствата са и освен да се държи модула и да ограничава евентуален пожар за това се изработва от трудногорима пластмаса. Потърси за Kapos kolin
zhivko - помощник
Благодаря за бързия отговор.Ако трябва да преформулирам въпроса си така:Как да монтирам контакт(ключ ) в предстенна обшивка отстояща на 15-20 мм от стена със съществуваща конзолна кутия.Ако е необходимо моля модераторите да преместят темата в по-подходящ раздел, където да получа мнението на хора , които са се сблъсквали с такъв проблем и как са го решили,
zhivko - помощник
Извинявам се за грешката.Отстоянието не е 50-20мм а 15-20мм
mirk - майстор
Сам се сещаш че няма как да събереш механизма на контакта и конзолката в 15-20мм. Просто трябва да направиш назад необходимия отвор в стената за да се съберат, ако не искаш да стърчат грозно навънка или слагаш външен за открита инсталация :lol:
ivanovrg - специалист
доколкото те разбрах отзад имаш съществураща стара конзола

изкърти старата(може да се наложи малко да поразшириш) и сложи конзола за гипскартон
PCL82 - майстор
Това на снимката, което си купил е по-скоро пръстен за удължаване и подравняване на конзоли.

Ако можеш да пробиеш отворите в ламперията точно над старите конзоли, можеш да ползваш и такива пръстени, без да къртиш старите. На снимката обаче липсват едни метални пластинки с винтчета, като на конзолите за гипсокартон. С тях става фиксирането за облицовката.

Контактите и ключовете имат едни отвори на основите, с които можеш да ги фиксираш допълнително към ламперията с винтове за дърво.

Важно е добре да изолираш горимите ръбове на ламперията с подходящи конзоли.

Ако кабелите на инсталацията са в тръби не бих къртил старите конзоли, за да имам удобен достъп до краищата на тръбите. Ако са мостови проводници къртенето не е проблем.

Не скривай разклонителните кутии зад ламперията! Предвиди капачета от същия материал, подравни ги добре и завий с малки винтчета. След време това ще ти спести много ядове.
zhivko - помощник
Правилно сте ме разбрали.Имам стара конзолна кутия зад ламперията.Искам с този пръстен да я удължа.Проблема ми е че не виждам как да фиксирам неподвижно този пръстен към ламперията (като изключим лепенето с лепило).Очаквах на тези пръстени да е предвидено някакво закрепване с винт.
PCL82 - майстор
Ако вече си купил такива пръстени за всички конзоли, май най-лесно е да ги залепиш, а ключовете и контактите с винтове към МДФ-а.

Тема "Монтаж на конзолна кутия в ламперия от МДФ" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: