• 1
  • 2
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
emil_kst - помощник
здравейте и от мен :o . имам едно въпросче относно една схема. ето я препратката към
нея.
въпроса ми е какъв е тоя елемент в дясната част на схемата, означен от дясната си страна с ''RELAY'' и отгоре направен висящ прекъсвач?може и да глупав въпроса,но трябва да правя една симулация на PSpice за курсова, а не знам какъв е тоя елемент... Благодаря предварително. :prayer: :axe: :axe: :axe:
hygro - майстор
Елементът е реле, както и е написано. Графичната библиотека на velsi в случая не съответства напълно на стандарта.
emil_kst - помощник
Благодаря :o .Изникна още один въпрос по тая схема:диода какъв модел е?...защото PSpiсe-а иска някакъв модел за него,а идея си нямам какво да му задам :irre: Ако някой може да помогне има почерпка от мен :partyman:
ELEMENTAL - специалист
Диода е 1N4007 или който и да е изправителен диод.Ако смяташ да я тестваш схемата на Велси-не си прави труда, няма да тръгне!!!Таймера не
е свързан правилно.В темата, която ти си посочил съм писал как да се преработи схемата за да тръгне!
П.С.Тъй като Велси яростно защитаваше "работоспособноста" на схемата си, реших да я направя схемата въпреки, че всички източници сочеха, че е "боклук".Резултата-(познай) не работеше!.И разбира се, че ще е тъй.Първо през 27 килоома таймера не може да си набави достатъчен ток и второ при положение, че извод 2 е даден на плюс 12 волта ако ще ядрена бомба да падне тригера в таймера няма да си промени състоянието.
emil_kst - помощник
ELEMENTAL,ОГРОМНО благодарско:))) имаш почерпка от мен.проследих дебата ви с Велси,борба между титани ,бих казал :axe: :axe:
:lol: .трябва да правя курсова за тоя таимер 555,и мисля да заложа на преработената версия.Пишеш че си свързал схемата и не работи.мойе да и намерим приложение все пак :-D .Асистента няма да забележи дали е работеща.Ако си готов да се разделиш с едно от творенията си ,мога да дойда до мерето

P.S
поздрави на Анито от Варна:)
emil_kst - помощник
май ставам досаден,обаче резистора R7 няма мерна единица след стоиността( в схемата де)навярно е 100 к ,ама да питам,че така и така няма да се спи,хубаво е да човек да има морална подкрепа :2thumbs:
emil_kst - помощник
Ей,хора,златни сте..Нямам думи просто...ще се разплача ,или ще се напия от радост,или и двете =D> .Ще докладвам как върви работата по курсовата.
emil_kst - помощник
Всъщност R7 отпада от схемата,така че един от въпросите ми беше глупав,извинявам се за което :headbash:
ELEMENTAL - специалист
Е , що да ти е глупав въпроса? R7 е 100 ома и всъщност си е задължителен в случаите когато се използва реле с намотка за 5 или 6 волта.
По принцип по старите стандарти се допускаше резисторите да се означават така: 100=>100ома ; 100К=>100 килоома; 1М=>1мегаом- този похват на означение се ползва и до днес, в Русия.
  • 1
  • 2

Тема "относно една схемичка..." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: