Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
radkooman - напреднал
Здравейте отново !

дали всичко е наред сега според вас момчета !

Нещо май линковете работят временно ама не знам защо !

http://dox.bg/files/dw?a=900922e891

Прикачен файл

Табло втори етаж-1.JPG
Табло втори етаж-1.JPG (49.32 KиБ) Видяна 3194 пъти
mirk - майстор
Не се заяждай, не виждаш ли че хората искат да ти помогнат и да ти оправят бакиите на чертожника безвъзмездно.

Това че схемите си ги купил е още по зле за теб и за човека който ти ги е дал, пък бил той и инженер :lol: Той просто ги е взел едно към едно от свободна за даунлоад CAD библиотека на популярен сайт и е пипнал тук там, даже и забележките и легендите са същите. То бива, бива на готово ама чак толкова не бива.

Ти си оправил проблемите свързани с безопасноста заложени ти от инженера остана малко да прецизираш и защитите щото както ти казах и по преди така не е практично. Имам предвид следното груповите защити на токови кръгове 2,3,4: 5,6 и 7,8 ги смени с ID 40A/30mA на една цена са и е по добре от 25А. Последния токов кръг който е твое дело си сложил по-скъпа комбинирана ДТЗ+АП тип Declic Vigi 1P+N C16A/30mA това е комбинирана защита с вграден автоматичен предпазител в нея и е подходяща за единичен самостоятелен токов кръг. За групова защита на няколко кръга е по подходяща чиста ДТЗ. За твоя случай също ID 40A/30mA Защитата от свръхтокове се осъществява от отделните предпазители на веригите след нея. Този 14ти токов кръг при предпазители 16А 1.5кв проводник е на границата и не е добре. Виж на съседните 16 амперови колко е сложил човека.

Главния трифазен предпазител 3х32А е предназначен да пази от претоварване захранващия кабел и резервен ако откаже някой под него. 32А е малка стойност за кабел 10кв и сам си слагаш една ТАПА която да ти ограничава тока който може да теглиш. Предлагам ти за главни предпазители на горе по веригата да слагаш само 3х63А така ще си ги използваш като ключове за безопасност за спиране на цялото табло и няма да си намаляш сам мощноста. Не се и надявай като ги редуваш последователни стойности 32, 40, 50 и 63 да ти изключват селективно първо малките после големите. Винаги наложи ли се да изключи от късо ще пада този който е най близо до електромера щото е най близо до захранването и тока на късо там е най голям.
radkooman - напреднал
Ок благодаря !

това с 14 е техническа грешка там всичко е по 6А !
bgtok - специалист
Само не разбрах какви са тези дефектнотокови 45А в ГРТ-то? :?
Аз лично не съм виждал.Може и да има... :lol:
radkooman - напреднал
bgtok написа:
Само не разбрах какви са тези дефектнотокови 45А в ГРТ-то? :?
Аз лично не съм виждал.Може и да има... :lol:
Несъм специалист и май съм объркал означението там. Това с 3 фазни предпазители.

Какво ще кажете за техниката на ISKRA, за сега на тях съм се спрял.
Някой ползвал ли я е ?

http://www.iskra-mis.si/catalogue/2008070317245793/
mirk - майстор
radkooman написа:

Какво ще кажете за техниката на ISKRA, за сега на тях съм се спрял.
Някой ползвал ли я е ?

http://www.iskra-mis.si/catalogue/2008070317245793/

:? Не са много разпространени, по скоро са екзотика за България, нищо че са стар европейски производител. Какво те кара да купуваш такава апаратура, ако е твърде изгодна цената, да не се окажат някакви китайски имитации.
Много от големите фирми в момента са на промоция ако ги купуваш от официален дистрибутор.
radkooman - напреднал
Мога да ги взема директно от вносител, на изгодна цена !
bgtok - специалист
Изгодна, изгодна...Колко изгодна?! .. Изображение

Дай цена за 3Р 40А 4.5 КА !
За сравнение "General Electric Power Controls"-10.70 лв. без ДДС Изображение
mirk - майстор
12,84 за 3ф предпазител 4.5кА е нормална цена. Скоро купувах на Шнайдер 3ф за 16лв 6кА от магазин. Мисля че са съпоставими като се има впредвид изключвателната възможност.
radkooman - напреднал
bgtok написа:
Изгодна, изгодна...Колко изгодна?! .. Изображение

Дай цена за 3Р 40А 4.5 КА !
За сравнение "General Electric Power Controls"-10.70 лв. без ДДС Изображение
8.35 без ДДС.

Оставете цените, мен ме интересува като качество как са ?

Тема "Инсталация на къща - кажете си мнението, дайте предложения" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: