Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
rap66 - специалист
ESPACE написа:
Значи да очакваме тема №2 "Защо се появяват смущения в телевизора, когато включа пасатора" :)
Надали някой гледа ефирна телевизия на километри наоколо
solo5 - майстор
rap66 написа:
ESPACE написа:
Значи да очакваме тема №2 "Защо се появяват смущения в телевизора, когато включа пасатора" :)
Надали някой гледа ефирна телевизия на километри наоколо
само на ефирна стават тези смущения
при мен прахосмукачката и надуваемото легло правеха такива смущения, когато бях на ефирна
сега на Булсат няма никакви

... виждам, че марката е Taurus, поне за инфо ми е интересно
:roll:
miroton - майстор
Обснетеми защо на мои приятел монитора му трепти като съседа му пусне прахосмукачката?И човека с пасатора маиче може да има същия проблем заради кондензатора които гое махнал.
skrijo - специалист
miroton написа:
Обснетеми защо на мои приятел монитора му трепти като съседа му пусне прахосмукачката?И човека с пасатора маиче може да има същия проблем заради кондензатора които гое махнал.
Неговият проблем е ,че ДТЗ-то изключва .
PCL82 - майстор
Не е трябвало да махаш кондензатора паралелно на захранването. От него не може да е, но той основно спира смущенията да не ходят по мрежата. Върни го.

Виновни ще са кондензаторите към корпуса. Вероятно пластмасата на корпуса е с висока диелектрична константа и се получава отечка през този паразитен капацитет. Токовете, които текат са с висока честота и сигурно шашкат ДТЗ.
stefan_gb - специалист
Няма начин да ти изкл. ДТЗ-то от кондензаторите, все едно да ни убедиш че в двата проводника захранващи уреда протичат различни токове и няма нарешена изолация на статорни намотки или на ротор и не само това. Кое създава утечката към земя ????
Я занеси уреда както са разкачени кондензаторите да го мернат с мегер включително и кабела със щепсъла. Контакта /в определени случаи/ също би могъл да създава тези изключвания но тогава би трябвало ДТЗ-то да изключва и от други консуматори вкл. в този излаз на токови кръг.
Какъв е щепсъла на този уред ?
Ако сложиш уреда върху някакъв изолатор и без да го докосваш изключва ли дефектнотоковата ?
ArturDent - Почти Безобиден
rap66 написа:
Показвам я на момата която ми върна уреда и тя ми се изсмя - "Тая комисия разглежда жалби само на частни лица, а вие имате фактура на юруидическо лице"
Ами защо им показа фактурата ? Трябваше само с касова бележка!
Не мисля, че имат информация за връзката - касова бележка-фактура. Затова и бодат един печат на касовата бележка "Издадена фактура". Ама ти можеш да вземеш фактура на физическо лице.
pavelari - майстор
stefan_gb написа:
Я занеси уреда както са разкачени кондензаторите да го мернат с мегер включително и кабела със щепсъла. ?
И спрямо кое да го мернат? Единствено се сещам за бъркалките, котио са в контакт с течността дето си слагаме палеца вътре, примерно :)
stefan_gb - специалист
Спрямо магнитопроводите и оста на ротора естествено въпреки че връзката ротор бъркалка е от изолационен материял /там се съмнявам/ , но сега погледнах че кондензаторите спрямо четките са с общ извод спрямо магнитопровода и веригата е статорна намотка кондензатор магнитопровод кондензатор статорна намотка
като естествено ротора е последователно на двете статорни намотки и си имаме напрежение на магнитопровода на статора ..... и лоша изолация на
корпуса на уреда .
lubomirlz - специалист
Стефане нали ще го тресне човека ако е от лошата изолация :) отговора някой го даде по-назад

Тема "ДТЗ срещу Пасатора - 0/1" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: