• 1
  • 2
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
travoltino - помощник
Добър ден, видях че доста е писано по темата и се притесних защото останах с впечатление че е възможно помпата да изгори на резервно захранване. Купих си резервно захранване UPS българско специално за помпа за локално парно обаче след като превключа на резервно помпата издава звук като трансформатор ( като самият UPS ) четох тук че е възможно помпата да изгори не зная какво да правя това е втор UPS и при него помпата така "бръмчи" какво да правя да търся ли друг UPS !?
PCL82 - майстор
"Специалните" ЮПС-и за помпи са толкова специални, че като им видиш схемата се разбира, че е минавка. ЮПС който вади чиста синусоида и значи е подходяш струва скъпо. При масовите се разчита на калпав трансформатор, който омазва правоъгълното напрежение и леко го заглажда. Вероятно няма да изгори помпата, но не й е хубаво, все едно да караш кола с осмоъгълни колела (кръгли ама не съвсем).

За мен истината е в гравитачните системи. Само сметни консумацията на помпата по 6лв на месец и прибави по 150лв за акумулатор на всеки 5 години, 200лв за ЮПС, 130лв за помпа. Тези пари бих ги вложил в тръби и майстор заварчик, ако става въпрос за къща, а не за апартамент, отделно печелиш независимост от ток.
travoltino - помощник
Благодаря за отговора във къща съм но съм го направил само за 2-ият етаж и се надявам да изкара 1-2 години пък за по късно планове не съм правил понеже дете чакам всеки момент да ми се роди пък живях в София обаче в стечения на обстоятелствата трябваше да се прибера вкъщи защото останах без работа и го скалъпих набързо не се замислих да отоплявам цялата къща надявам се да изкара тази зима пък ще видя Благодаря отново ;)
LazarGanev - "Велик майстор"
Не се кахъри за помпата - верно че бръмчи, ама това не и е основен режим на работа. С по-евтинките ЮПСи е така, нормално е, говорил съм с производители, няма страшно казват :)
darken_nz - специалист
При мен такъв шум няма.
Аз съм на INTIEL и не се оплаквам.
Може би имам късмет - не знам, но ми върши работа.
Едно то най-добрите ми сетива е слухът ми.
Имаше един боклук дето бяха купили нашите за 80 лв и от него бръмчеше.
Евтиния боклук нестига, че е с модифицирана синусоида, но изкарваше и по-ниско напрежение.
Препоръчвам на човека да си го измери за всеки случай.
Kasper - специалист
Още един глас за Intiel
Производител от поморие. Наистина правят едни от най-добрите инвертори за аварийно захранване. На линка по-доло съм ти показал точно това за което става въпрос. Както и сам можеш да видиш може да се закача и към автомобилен акумулатор, така излиза доста по-евтино и поради режима на заряд и разряд акумелаторите изкарват доста повече от 5 години.
Някой от моделите могат да се поръчат и с вграден "сух" акумулатор и допълнително изводи за ваншен, но аз лично предпочитам автомобилния т.е. без вградена батерия.

http://www.intiel.com/ups_bg.htm
lordmails - специалист
Аз ползвам на "Камък"вече трета зима,и нямам никакви странни шумове.Опитай да обърнеш щепсела в контакта.При мен имаше ефект със терморегулатора,в едно положение бучеше при включване и изключване,като го обърнах се оправи.
travoltino - помощник
lordmails написа:
Аз ползвам на "Камък"вече трета зима,и нямам никакви странни шумове.Опитай да обърнеш щепсела в контакта.При мен имаше ефект със терморегулатора,в едно положение бучеше при включване и изключване,като го обърнах се оправи.
Ами не става пробвах сега но не все този шум то шуми като самото резервно захранване не знам какво да правя това е втори UPS и различнио са и двата дето ги смених пак едно и също !!
lordmails - специалист
Незнам какво друго да те посъветвам освен да смениш помпата ,все пак тя е по евтина от един добър ups.Нека и други колеги споделят възможни причини за това бучене.

пп.Ако не те дразни толкова много оставия да си работи докато сдаде багажа.
travoltino - помощник
lordmails написа:
Незнам какво друго да те посъветвам освен да смениш помпата ,все пак тя е по евтина от един добър ups.Нека и други колеги споделят възможни причини за това бучене.

пп.Ако не те дразни толкова много оставия да си работи докато сдаде багажа.
Ами да това е вариант също обаче е купена преди 2 месеца ако им я занеса ще ми кажат 30 работни дни трябва да чакам а това си е месец и половина календарен !!! през това време трябва да отоплявам макр и засега да е добро времето няма как !! или да чакам да видя колко ще изкара да видя в момента съм прекъснал захранването и кара на резервно да видя какво ще се случи докато падне акумулатора на UPS-а !!
  • 1
  • 2

Тема "Помпа за локално парно странен звук на Резервно захранване" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: