Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
Ники274 - специалист
Чефо малко трудно за хистерезис.......
Йорданка написа:
Ники274 не знам дали си ме разбрал правилно, но лампата загасва и след около 3сек, без да преминава човек, отново светва.
Не знам какво толкота може да се научи,като пирчетата за 10 години не са се променили съществено,освен че по новите обработват цифрово информацията.Съответно фалшивите сработвания са сведени до минимум

evil благодаря за помощта и снимковия материал :)
dimitar2s - специалист
Нямам богат опит в тази област.
Преди време ми се случи и си реших проблема. Затова и споделям.
Датчика се влияеше от светлината на включваната лампа когато попада пряко върху него.
При първоначалното разположение работеше нормално. Реших да го променя и се получи подобен на описвания ефект. Почудих се какво може да бъде и сложих плътна преграда (картон) между двете. Нещата се оправиха. После избрах ново разположение. Така си работи от години.
Датчика не се влияеше от отразената светлина, а само от попадащата пряко. Не съм търсил обяснение, защото не ми е било необходимо.

След това, гледах в един хотел, датчиците монтирани под аплици на стената и между тях поставена планка, да ги засенчва. Затова смятам, че не само аз съм стигнал до такъв извод.

Преди време, от късметчета които дават с кафето, ми се беше паднала следната мисъл:
"Човек не може да научи нещо, което смята, че вече знае" Плутарх
Лепнал съм я с магнит на хладилника, мисля че е много вярна.
evil - специалист
винаги съм мислил че един път сработил датчика спира да мери осветеност докато не му изтече времето
Йорданка - помощник
Цената на поставените от нас датчици е 17лв/бр. Мислите ли че има нещо съмнително в тази цена???? Каза ни , че са пълен боклук. И при други се е получавала гореописаната от мен ситуация.
Днес ще купим други и ще пробваме с тях.
Може би просто потенциометъра за движение да не работи. И да се активира осветлението, когато е нощ и свети със зададената продължителност. Тов е логично, нали?
Йорданка - помощник
Оказа се , че в магазина искат да ни ги подменят, което за ме е си отнова хамалогия по слагане и откачане на старите. Други подобни в този магазин няма, а тези не искат да ни ги върнат. Има вариант с датчик и осветително тяло заедно, но в друг мазин.
Така че ще ги подменим още веднъж, та да видм резултата.
vk - специалист
Юрданке, както казваш "......... за 2 лампи на 2 отделни етажа"
При туй положение не ти трябваха въобще сензори и всички свързани с тях главоболия - кога хванат, кога не хванат, най често хващат със закъснение, ако минеш на пръсти въобще не хващат. Като се покрият с прахоляк- пак проблем.
Търсете просто техническо решение - с един стълбищен автомат на Импулс-Габрово (за 10 лв) ще да карате с години.
Йорданка - помощник
Сложихме сензори, за да спестим къртене и прекарване на кабели, заличаване на къртеното и т.н.
Но май так аси отворихме повече работа!
Някой би ли препоръчал марка или модел датчици, подходящи за слячая!?!
Ники274 - специалист
Едно приятелче си сложи таванен датчик за осветлението,монтира го до осветителното тяло.Ключа си работи и е постоянно включен.Датчеика взима захранване от самото осветително тяло и после го захранва.Схемата работи вече няколко години.При интерес ще питам за подробности.
Йорданка - помощник
Общо взето се интересувам за качеството на тези, който сме купили. Днес ще ги подменим с нови от същия модел и марка. Така че ако омже някой да препоръча нещо качествено, и не чак толкова скъпо(това, което ниа българите търсим)
Minkov - специалист
Те качествените свършиха преди десетина години. Сега на българския пазар има само евтини.

Тема "Сензор за стълбищно осветление-помощ!!!" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: