Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
LazarGanev - "Велик майстор"
Orlio написа:
Щом предпазителите са 6А значи силата на тока е по-малка от 6А иначе постоянно стяха да гърмят....
Ей това е верният отговор!
Orlio - напреднал
LazarGanev написа:
Orlio написа:
Щом предпазителите са 6А значи силата на тока е по-малка от 6А иначе постоянно стяха да гърмят....
Ей това е верният отговор!
Значи е така както си мислех и аз.....защото възникна спор и аз казах,че са много малко амперите,а другия каза обратното.....сега ще отида да си взема 50-така
Ники274 - специалист
Остава да почерпиш за баса дето си спечелихме :lol:
John - специалист
Е,ми хайде да почерпиш,при мене има и 4А предпазители за 20 кв. :razz:
krasiorocknroll - специалист
:) Според мен не знае какво пита :)
dobcho_vn - специалист
@Orlio та гледам не та знам по какво си специалист ама разпределителните и преносните мрежи май май не са ти сила.Какво е туй "АСЕ" ? Има АС, АСО и АСУ.За разпределителни мрежи предимно АС.За преносно предимно АСО.При кабелите за разпределителните мрежи от по-старите се срещата ОСБ, АОСБ, САПЕкТ и др.От по-новите са вече с САХЕкТ - и или там имаше и още един NY бла бла бла.
По смъртно не може да се каже какъв ток ориентировъно тече в мрежи СрН, защото зависи от прекалено много неща протичащия ток.
Ся, ако питаш за нивата на мощност на късо съединение в мрежи СрН, ВН и СВН кажи си ще ги намерим горе-долу колко са.
stefan_gb - специалист
Orlio написа:
но колко е тока горе долу все пак е променлив тока
dobcho_vn
:lol: :lol: Къде го хвърли човека с тоя "САХЕкТ" и АСЕ -та :lol:
Я прочети цитата горе , момчето питаше за баи Ом както го измисли Данчо
:lol:
Orlio - напреднал
Абе хора значи тез АС САХЕТ и масовите видове кабели за СН до някъде ги знам това,че съм написал АСЕ както се изрича не е кой знае какъв проблем.Въпроса ми беше много прост....ясно е че тока зависи от консуматорите ...просто исках ориентировачно....не може някой да ми пише,че по някое си време силата на тока бил 10 000А при положение,че защитата на машината е 16А на пура...или сега ще кажеш,че това не се нарича пура ами витлов предпазител за СН....
Другото което ми беше интересно дали тука във форума има специалисти по СН...но май няма така като гледам
moimoimoi - майстор
какъвто въпроса такъв и отговора

всеки трасформатор си има максимален работен ток и според него се подбира предпазител-защитна апаратура
за по маломощните трансформатори се ползват стопяеми предпазители, а за по мощните се ползва автоматични маломаслени прекъсвачи

така че максималния работен ток зависи от мощноста на трансформатора
намерих дани за 1000KVA тока е 28.9 ампера на страна 20 киловолта
за 630 КVA тока е 18.2 ампера

т..е. може да се каже че тока е 34.6 пъти по малък спрямо мощноста на трансформатора в KVA

Прикачен файл

.jpg
маломаслен прекъсвач
.jpg (6.2 KиБ) Видяна 5504 пъти
Orlio - напреднал
така че максималния работен ток зависи от мощноста на трансформатора
намерих дани за 1000KVA тока е 28.9 ампера на страна 20 киловолта
за 630 КVA тока е 18.2 ампера
Ето точно това ме интересуваше чесно казано така,че мерси колега.А маломасления прекъсвач си е доста стара технология...хубавото на тази каса(ако работи) е че машината може да се пуска и спира под товар(без да се спира извода).А вече по модерните са елегазови прекъсчави към който има възможност да се добавят доста екстри като например моторче и телемеханика

Тема "Средно Напрежение Параметри" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: