• 1
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 18
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
n.yaneff82 - специалист
Това с разтопените кабели какво общо има ,с начина на монтаж , Като човека си няма грам в главата и си навързал целия апартамент на един контакт , вината в нас ли е ,че се е стопил

Аз имам вързани кабели с тел от не знам колко години , и няма проблеми

На мостовия по добре ли е да го напереш с пирони ,или най добре с канаколит :lol:
Ники274 - специалист
Еееее браво бе,тука пълно със специалисти :roll:
Ники274 написа:
Еееее браво бе,тука пълно със специалисти :roll:
не аз а ти добре ли си какви консуматори има човек в спалнята няма нормален човек който да преебе 4 квадрата проводник в спалнята освен ако не се опитва умишлено да го направи не се опитваи да ме убедиш в това а колкото до специалистите не знам колко стаж имаш по тая професия ама аз в моя стаж имам опънати кабели с километри и съм оправял лайната на много така наречени специалисти и до сега мога да твърдя че нямам и рекламации
Ники274 - специалист
Това,че не се обажда клиента някой път значи,че не иска да те вижда повече :lol: И аз съм ходил след колеги.Ама никога не съм ги коментирал пред клиента.Взимам си двойно и да са живи и здрави ,че да имам повече работа :lol:
А за километрите,е ми стигал съм за три дена до километър някъде кабели по апартаменти.Ама километрите не правят някого специалист във тази област.Километрите само те правят добър чукаш на кабелчета :lol:
И по темата,държал съм в ръце СВТ 2,5 квадрата,който захранва електрожен-няма ти кажа как е позагрял и изолацията колко е мека.Само остава да го овържа с тел за да е пълен цирка :lol:
n.yaneff82 - специалист
не можах да разбера , някой иска да си заваря в спалнята ли :lol: :?

Стига с тея километри бе хора ,аз съм опънал 10 м кабел , но съм вързал 100 ГРТ-та 1000 тапчета милиони дивиатори и не знам още какво
Ники274 - специалист
n.yaneff82 написа:
не можах да разбера , някой иска да си заваря в спалнята ли :lol: :?

Стига с тея километри бе хора ,аз съм опънал 10 м кабел , но съм вързал 100 ГРТ-та 1000 тапчета милиони дивиатори и не знам още какво
ЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕ що не каза за ГРТ-тата и ТАП-овете по рано :prayer: щяхме да спестим доста спорове хахахахахахаха
За туй сигурно не съм вързал нито един дИвиатор,само някакви калпави дЕвиатори ми се падат на мен :lol:
PCL82 - майстор
Докага ли ще продължава схващтането, че бушона служи само за спиране на тока, кабелът трябва да е дебел за да носи, а в контакта и разклонителя не трябва да се включва много за да не се запалят?

По това ще познаете инсталацията на лошия проектант и инсталатор, които са забравили, че предпазителя прази цялата инсталация и трябва да е най-слабото й място. Вместо да си напънат пипето и с най-малко материал да постигнат най-голямо удобство и безопасност си търсят леснината и всичко се проразмерява.

Дай им урболешката да слагат дебели жижи да сучат с клещите-да носи, че не се знае нашего брата какво ще включи! Все пак не правим цех а жилище.

Абе хора за различните класове мощности си има отделни кръгове-осветителните към които спадат и контактите за общи нужди са маломощни (10-16А) и силови над 16А където за всеки уред се предвижда отделен кръг.
Johny - майстор
PCL82 написа:
По това ще познаете инсталацията на лошия проектант и инсталатор, които са забравили, че предпазителя прази цялата инсталация и трябва да е най-слабото й място. Вместо да си напънат пипето и с най-малко материал да постигнат най-голямо удобство и безопасност си търсят леснината и всичко се проразмерява.

Дай им урболешката да слагат дебели жици да сучат с клещите-да носи, че не се знае нашего брата какво ще включи! Все пак не правим цех а жилище.
:klatsch: :klatsch: :klatsch:
Тук говорят за дефектно токови защити, модерни табла с качествени АП-та и в следващият момент за стопени или подпалени проводници - ега ти фантазията.
Имах един токов кръг, който преди да го преразпределя, се претоварваше от време на време. И какво - просто АП-то /25А/ изключваше. Кое се топи, кое пуши не разбрах.
Пуши на някой кратуната, дето слага 4 мм2 в контакт 16А и пирон в бушона....
Време е да спрете с глупостите и фантазиите.
stanimir62 - специалист
Изчетох всичко по темата и ме заболя главата от това да си мерят маисторлъка.Има една система с трупче и стоманено пиронче с което кабела се фиксира за стена или тавана без да се пробива кабела ,и после с гипс.Като се втърди гипса си прибираш трупчетата за следващия апартамент.И да не забравяме ,че тук е направи си сам ,а не е из фукаисе тук.
Ники274 - специалист
stanimir62 варианта, който споменаваш е най-безопасния към кабела и не беше обсъждан до сега,така са окабелявали с мостов навремето в панелките мазите.Ама тогава пък мазите са ги вързвали към общото потребление и на пичовете дето са окабелявали им е писвало от РК :lol:
  • 1
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 18

Тема "полагане на мостов проводник под мазилката" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: