• 1
  • 2
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
someone - помощник
Изчетох темите за LED осветление във форума, които намерих, но все пак имам няколко въпроса, които имат нужда от отговор от някой с опит.

Искам да сменя халогенните лунички тип MR16 с LED лунички.

Имам изградена инсталация на 12 волта, която в момента работи с 35 ватовите халогенки. На всеки три лунички имам вързан по един такъв трансформатор

Изображение

Изображение

Въпросите ми са:
1. Тези трансформатори могат ли да се използват за захранване на светодиодни лунички, или ще трябва да сменям и тях?
2.Какви светодиодни лунички бихте ми препоръчали (с множество слаби светодиоди или 3х1W, 1x3W, 3x2W и съответно студено бяло или топло бяло) - целта ми е да постигна осветеност и топлина на цвета максимално близка до тези на халогенните.
3. От къде бихте ми препоръчали да си купя луничките (имам предвид надеждност на търговеца, уважаване на гаранции и т.н.)
moimoimoi - майстор
скоро правих едно заведение всичко беше с светодиодни луни с многото диодчета, една луна беше 1.5 вата,може да се каже че светят като 10 пъти по мощна халогенка
т.е. 1.5 вата като 15 вата халогенка
3 вата като 30 вата халогенка
тия от 3 вата светят доста,но пак си е насочено като обикновена халогенка
ако сега халогенките са ти 35 вата се ориентираи към 3 ват лед
за да се запази осветеноста,
тия трафове май няма да може да се ползват с лед луните защото им трябва минимален товар-35 вата,естествено ако имаш 15 луни по 3 вата ще стане един траф за всички

тия лед луни които слагах аз бяха на 220 волта
BAlexandrov - специалист
Аз тествах няколко китайски и си харесах тези
http://www.dealextreme.com/details.dx/sku.39027
Поръчах сега 5 и ще подменя всичките ми. Светлината е кристално бяла - нито жълта, нито синя. Светят колкото да речем 35-40 вата луничка, само дето са по-концентрирани.
someone - помощник
Благодаря за бързите отговори!
moimoimoi написа:
тия лед луни които слагах аз бяха на 220 волта
Сега се замислих че май мога вместо 12 волтови светодиодни да сложа такива на 220 волта, като просто разкача трансформаторите и ползвам окабеляването за 12 волтовата инсталация до всяко гнездо за луничка за да захранвам с 220 :?
BAlexandrov написа:
Аз тествах няколко китайски и си харесах тези
http://www.dealextreme.com/details.dx/sku.39027
Как става плащането там? Директно с кредитна карта или с Paypal и какви са сроковете и разноските за доставка? Цените им изглеждат много прилични :2thumbs:
disem - специалист
Светодиодите искат прав ток. Тези трансформатори вадят променлив. Няма да станат.
moimoimoi - майстор
e то си пише за какво напрежение са лед луните, има за променлив и постоянен,естествено на диодите се подава само постояно напрежение-вътре в луните имаизправител :idea:
n.f - напреднал
Плащането е през Paypal доставката е обикновенно до 2 - 3 седмици с изключение дните около празниците тогава се чака по дълго
naB4o - специалист
То така пише, ама едни електронни цигари за майка ми ги чаках 3 месеца ;)
Пише че са in-stock, ама случайноооо ги няма :)
world_explorer - специалист
Според мене може да се изправи първо напрежението след "трафа" и тогава да се подаде на луничките. Само трябва да се видят диодите какви да са, защото това не е траф а импулсно захранване и честотата е повишена. А ако се притесняваш за минималният товар можеш да сложиш баластно съпротивление.
sstefanov - майстор
Готовите диодни лунички са за променливо напрежение, но 50 херца.
Така че е най-добре да махнеш трафовете и да си сложиш лунички за 230 волта.
  • 1
  • 2

Тема "Въпроси за подмяна на 35W халогенни лунички с LED осветление" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: