Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
Johny - майстор
Може ли да питам? Вярно че форумът е "направи сам", но тази машина няма ли си документация, където всичко е указано от кострукторите? Предполагам, че не сте я правили вие.
Постоянно ни даваш задачки, които би трябвало да са описани в съпътстващата документация. Да не сте някое предприятие от типа УЧ-ТЕХ-ПРОМ? :-D
vvk79 - специалист
Ами един собственик на един стар цех използва едни много стари машини и иска да ги възстанови. Двигателя на машината го няма управлението и него го няма. Незнам и какво е било точно. Може да е било и с правотоков двигател. Аз работя в завод в който имаме 7 екструдера 5 от тях са с правотокови двигатели и 2 с променливотокови. Даже сега се сещам че единия май е точно с 45 кВт двигател /трябва да го погледна/ и всички са с конвертори и инвертори. При този с цеха има един екструдер с около 20 кВт двигател който го пуска директно в звезда и задвижва шнека чрез червячен редуктор а към редуктора е с ремъци и шайби. и т. н. и т. н. И понеже той е купил двигателя преди аз да се запозная с него , а видях че двигателя е за триъгълник и сега се чудя какво да направим за да го куплираме към машината. Предполагам че няма никаква документация/ но пак ще го разпитам/
Може да приключим темата отговора е че неможе да работи в звезда постоянно това е.
ivankolev - помощник
Благодаря ВИ за всичките отговори до тук.Но проблема е ,че когато се натисне пуска контакторите просто започват да бръмчат и не се включват в нолмалният режим п.Парво звезда и след това триъгълник .За това Ви изпращам и схемата на този компресор и описанието което не е на български.

Тема "работа на двигател в звезда" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: