• 1
  • 2
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
georgiarg - специалист
За прахосмукачката ти трябва захранване 220V, а 150W е нейната мощност, т.е. колко енергия ще ти изразходва.
ELEMENTAL - специалист
georgiarg написа:
1500 W e мощността на вакум мотора, мощност на четковия мотор, е около 150 W до 250W.
1000% КПД-е ти обърна закона за запазване на енергията с хастара навън :-D
georgiarg - специалист
Не просто от общата мощност 1500W 150W се падат на ел.дв-ля, а останалата е за вакууммотора, това не е КПД.
bobtosh - специалист
a скара от тия обикновените - дето са по 20лв?

включих 3.5kW печка, 2кW фритюрник и тая майна - скацицата и бушончето 16А си отиде, заедно с контакта... :lol:
ELEMENTAL - специалист
bobtosh написа:
включих 3.5kW печка, 2кW фритюрник и тая майна - скацицата и бушончето 16А си отиде, заедно с контакта... :lol:
Еми ако си ги пуснал тез всички ел. уреди едновременно разбира се, че ще ти гръмне предпазителя(само при вкл. печка и фритюрник тока е 5500/220=25А!!!)
bobtosh - специалист
ELEMENTAL написа:
bobtosh написа:
Еми ако си ги пуснал тез всички ел. уреди едновременно разбира се, че ще ти гръмне предпазителя(само при вкл. печка и фритюрник тока е 5500/220=25А!!!)
..че аз не се учудвам че ми е гръмнал бушона, просто човек понякога забравя за P = U.I :lol:
ELEMENTAL - специалист
georgiarg написа:
Предполагам, че за прахосмукачката имаш предвид мощността на мотора, а тя грубо е м/у 150W и 250W.
И така според закона за запазване на енергията консумираната енергия от даден уред е равна на излъчената от същия такава.Взимайки под внимание и закона на Джаул-Ленц се оказва, че част от консумираната енергия се превръща в топлинна поради което КПД на кой да е ел. уред е под 100%.Щом консумираната ел. енергия е 150 вата-то всмукателната мощност на прахосмукачката ще е по-малка или равна на 150 вата.1500 вата може да се приеме единствено, че е пиковата мощност.Разбира се това не е в сила ако братята китайци са сложили някой мини-ядрен реактор в прахосмукачката :lol: :lol: :lol:
  • 1
  • 2

Тема "Въпрос за мощностите на някои често използвани електроуреди?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: