• 1
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • 166
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
lubomirlz - специалист
Ай стига си спамил и се рекламирал бе, всички знаем от къде да си купим дтз.
mirk - майстор
В две теми се обажда неподготвен и все щрак му в главата :evil:
leo1 - напреднал
mirk написа:
В две теми се обажда неподготвен и все щрак му в главата :evil:
Абе щрак, щрак я да го видя и вижте какво открих:
http://expobulgaria.com/organization_pr ... 89&id=2438 :rolleyes:
Те правели и колонки за зареждане на автомобили. Някой виждал ли е нещо подобно досега? Интересна работа.
fikata - майстор
Те правели и колонки за зареждане на ЕЛЕКТРО автомобили. Някой виждал ли е нещо подобно досега? Интересна работа.

Пиши коректно :)
leo1 - напреднал
fikata написа:
Те правели и колонки за зареждане на ЕЛЕКТРО автомобили. Някой виждал ли е нещо подобно досега? Интересна работа.

Пиши коректно :)
Да бе прав си. Колонки за автомобили произвежда "Кълвача", а Шрак - за ЕЛЕКТРОмобили. Аз лично не съм виждал...
mirk - майстор
Нека си правят, то тука има 5 електромобила и 1 колонка им е достатъчна :lol:
leo1 - напреднал
mirk написа:
Нека си правят, то тука има 5 електромобила и 1 колонка им е достатъчна :lol:
Смей се смей, ама от два месеца забраниха колите на газ в подземни паркинги. Нищо чудно до година две да задължат молове, търг. вериги и прочие да обособят места за Електро...
mirk - майстор
Няма лошо, като вземем всички да караме такива коли пак ще ги коментираме.
dpp - специалист
Може и да е писано някъде но искам да питам следното. Имам 2х2.5 окабеляване. Може ли за трети да пусна различно сечение кабел. Имам в изобилие 3х1.5, да ползвам неговия трети проводник, не ми трябва за осветлението 3-жилен. За защитен за ДТЗ проблем ли е третия да е 1.5 вместо 2.5 квадрата?
mirk - майстор
И как ще го пускаш допълнително :? Имай предвид че защитния проводник трябва да е в един кабел с захранващите, допуска се отделно жило но в едно трасе с захранващите жила и бандажирано към тях. Такива свободно вървящи някъде от контакт на контакт са абсолутно забранени щото е опасно и е предпоставка за злополука.

Колкото до сечението то трябва да бъде равно на фазовите жила до 16кв. Така че си купи отделен проводник ПВ-А1 2.5кв хвани го с изолирбанд през 50см към мостовака и си готов.
  • 1
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • 166

Тема "Дефектно токова защита" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: