• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 9
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
8180 - майстор
Туй последното не е баш така. Имаше питане и отговор тези дни за Закона на Ом нагледно.
krasimir.iankow - напреднал
Благодаря на всички за съветите. Съжалявам, че не написах преди това, но електромера е момента е закачен на оградата , тъи като в момента строя и все още нямам прекарана ел.инсталация в новата къща, за където ще ми трябва електромера.Как да постъпя след като съм вече готов с ел.инсталацията и ще имам нужда от ел.захранване!
Bobivan - специалист
Не мрънкайте...някой требе да храни чешките и австрииски пенсионери,защо да не сте вие..... :проба: :проба: :проба:
PCL82 - майстор
Сметката 63А х 230В е вярна само за продължителна консумация.
Реално стопяемите предпазители трябва да издържат в продължение на 1 час претоварване от 1,45 пъти, за автоматичните 1,1 пъти.

и какво се получава за 1 час може да дръпнем 63А х 1,45 = 91,35А
91,35А х 230В = 21КВт.

Отделно много хора имат в капачките вложки за 63А, но електромерите са им само за 40А. Реално трябва да се сложи 35А, но за да не гори някой е сложил 63А. За 63А трябват 10 или 16мм2, а много често са сложени само 6мм2 за 35А.
lov - майстор
А в характеристиките на електромера да видил че носи до 40% претоварване.
gechevp - специалист
И все пак колеги, някой да каже нещо по-конкретно?
Имам стара къща чиито електромер е от преди 90тте и искам направо да го изнеса на вън. Какво да правя и какво да очаквам, ще ми искат ли пари?
П.С. в селото една част от електромерите е изкарана на улицата, друга не.
kuger - майстор
gechevp написа:
И все пак колеги, някой да каже нещо по-конкретно?
Имам стара къща чиито електромер е от преди 90тте и искам направо да го изнеса на вън. Какво да правя и какво да очаквам, ще ми искат ли пари?
П.С. в селото една част от електромерите е изкарана на улицата, друга не.
И при мен е така, но електромера го смениха с техен, и идват периодично на проверки. На въпрос, защо не го изнесат в табло на стълба, отговора беше - молба, плащаш, и си готов. Когато имота е новопридобит, и сменяш партидата, тогава е безплатно.
gechevp - специалист
Чудесно, тоест в молбата, да запиша че имота ми е нов, трябва да се сменя електромер и партида и желая последния да бъде изнесен и ще прикача договор за покупкопродажба заверен при нотариуса, така ли?
ZMeyGorianin - майстор
Ами щом ти се занимава-явно ДА! Какво ти пречи електромера-място ли заема?!
gechevp - специалист
ZMeyGorianin написа:
Ами щом ти се занимава-явно ДА! Какво ти пречи електромера-място ли заема?!
Не, че е по темата да се обяснявам защо искам, но нито искам някой да ми влиза в къщата когато си реши, нито искам да се занимавам да си се самоотчитам на баровците от ЧЕЗ. Това надявам се е достатъчно, за да получа одобрението ви, на моето желание? :)
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 9

Тема "Преместване на електромер" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: