Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
gecata82 - специалист
Здравейте колеги. Видях че има подобна тема но нещо не ми стана ясно от нея, или по точно от каде мога да намеря материалите за една мълниезащита с алуминиево въже в интернет. Интересуват ме по точно цените на държачите и през какво разстояние трябва да бъдата поставяни, ще съм ви благодарен ако ми дадете някакъв сайи или линк че аз нищо не успях да намеря. Благодаря ви предварително.
stivemaster - майстор
Струват от 4 до 8 лв. и се лепят или завиват през около 2 метра .
Ernesto - напреднал
Здравейте,

Държачите се монтират на разстояние един метър един от друг. Цената на алуминиев гол проводник е около 1.20 лева на метър.

Забележка: Извинявам се! Не знаех, че не мога да сложа реклама.

Поздрави,
Последна промяна от Ernesto на ср мар 02, 2011 10:05 am, променено общо 2 пъти.
Тани - модератор
Рекламата не е позволена тук!
Ако искаш да бъдеш полезен може да отговаряш на конкретно зададени въпроси!
ArturDent - Почти Безобиден
Ernesto, хмммм.
"Малко" прекаляваш с рекламите!
bulhomes2 - майстор
Моята си я правих с хартисала от строежа арматура - фи 8 мм. Понеже не исках да се вижда върху покрива я увих с 5 см вата с фолио и я пуснах в подпокривното. Двете ми линии се опират до дърво само в едно място - там където излизат от подпокривното. За всеки случай съм предвидил димен детектор и сирена за подпокривното.
bonebiker - напреднал
Според мен си в голяма грешка ... открита и отвън.
Ernesto - напреднал
bulhomes2 написа:
Моята си я правих с хартисала от строежа арматура - фи 8 мм. Понеже не исках да се вижда върху покрива я увих с 5 см вата с фолио и я пуснах в подпокривното. Двете ми линии се опират до дърво само в едно място - там където излизат от подпокривното. За всеки случай съм предвидил димен детектор и сирена за подпокривното.
Здравейте,

Ако целта е била да скриете токоодвода под мазилка или под хидроизолация, по ефективен вариант щеше да бъде използването екструдиран проводник, който е покрит с негорима пластмасова обвивка. На този линк може да видите проводника

http://www.paradise-electric.eu/index.p ... &Itemid=30

Поздрави,

Тема "Мълниезащита" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: