Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
Някой може ли да ми помогне да си извадя вход (примерно 3.5мм жак) от този касетефон

http://esi.sony.ca/esupport/esupport/CD ... 554412.pdf.
Stambolov - специалист
Колега обясни по подробно какво точно искаш да правиш.Защото вьпроса ти е доста общ . ИЛИ какьв сигнал -от краините стьпала - от предусилвател ли и тн. -слушалки ли ще ползваш ...... :?
sstefanov - майстор
Имаш си изведен линеен вход! Това е BUS Audio in, (стр.23 от pdf-а).
Друг е въпросът как се активира той. Може би процесора очаква чейнджър или нещо подобно.

Ако не ти харесва този вариант, най-лесно е да прекъснеш проводниците към L2 и R2 на IC151 и да ги изведеш на жак. Така когато превключиш на AM радио ще чуваш сигнала от жака (едва ли слушаш средни вълни).

Ако го правиш така първо махни C153. Между жака и платката свържи по един кондензатор , а след него - резистор към маса. Виж как е направен BUS Audio in и повтори схемата.
махнал съм механиката на касетофона,искам да изведа aux вход за да включа мп3 player
но не знам къде точно да запоя кабелите

нямам вход,платката е същата но без изведен изход
мерси ще пробвам
sstefanov - майстор
Трябваше да го кажеш това още в началото.
Тогава махаш R307 и R407 и от изводите им към R308 и R408 извеждаш входния жак.
Ще ти трябва и някакво превключване. Механиката има едно ключе, което се превключва когато сложиш касета. Трябва да свържеш превключвател вместо него, за да преминаваш в режим касетофон.
ключето на механиката го намерих но се оказа сложно,работи само ако се върти едно зъбно колело което при въртенето върти едни медни пластини,които окъсяват 6 писти, трябва да се излъжи по някакъв начин процесора че работи касетофона
ако не се оправя ще ползвам 1 вият вариянт
sstefanov - майстор
Не намерих в описанието при какви позиции се включва режима на касетката.
Можеш спокойно да окъсяваш към маса един по един пиновете POS1, POS2, POS3, POS4, REEL1 на CN352 и да видиш кой ще задейства.
Ако така не стане е някаква комбинация, която може да се разбере като измериш напреженията на тези пинове в режим на касетофон и на радио.
Здравейте,

Мога ли да помоля за малко помощ. Имам касетофон JVC модел RC-X520. Искам да му извадя AUX, през AW на радиото, без да засегна FM. През CD и Tape, го свързвам но е тихо. Ще прикача схемата на касетофона.
Прикачен файл:
1.zip
(968.31 KиБ) Свален 105 пъти
Благодаря предварително.

Прикачен файл

0.zip
(949.02 KиБ) Свален 89 пъти
Последно избутана от dilyan_n на чет дек 18, 2014 10:22 pm.

Тема "аux на радио касетофон" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: