Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
Здравейте!
Имам един винтоверт, но нямам зарядно за него. Можете ли да ми помогнете с направата на ново или с идея как да зареждам акумулатора? Той е 14,4 волта и се състои от 12 елемента по 1,2v, 1,3Аh. Това пише на него. Надявам се, че ще можете да ми помогнете.
Благодаря предварително! :)
valat111 - специалист
Тая тема прегледа ли? винтоверт+Макита&terms
Да, първо потърсих, но незнам със какъв ток да го захраня колко Ампера. Имам един въпрос мога ли дирекно със трансформатор 18 волта 200 милиампера да го зареждам?
valat111 - специалист
1/ Транформатора ти дава променливо напрежение 2/Каква му е мощността?
valat111 - специалист
MAJestik92_ написа:
Да, първо потърсих, но незнам със какъв ток да го захраня колко Ампера. Имам един въпрос мога ли дирекно със трансформатор 18 волта 200 милиампера да го зареждам?
Да, можеш, но не с 18 В, 200 ма.....а с 18 В , 2.0 А изправено, филтрирано и регулатор /нещото, което изключва напрежението, когато токът достигне номинална стойност/.
Да пропуснал съм да напиша наясно съм че трябва да е прав ток. Мощноста му е 9Вата(на трафа). Батерията е никел кадмий и бях чел, че зарядния ток трябва да е малък за тях за това попитах за 200мА.. Нямам идея как да го заредя :(
marto68 - помощник
трансформатора ти е идеален
остава да свържеш един грец след него и автомобилна крушка 24 волта 21 вата последователно на заряда след греца.за около 2 часа батерията ще ти е заредена.ако нещо не ти е ясно питай :yawinkle:

Тема "Помощ за зарядно на винтоверт." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: