Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
Ники274 - специалист
До преди година някъде Moeller нямаха лиценз за Бъглария.Предполагам вече са го взели де.Работя със Schneider и до сега нямам оплакване от тях.Доволен и предоволен :-D
velas - специалист
mirk написа:
Не съм работил с тях и нямам намерение. Точно от предпазителите не виждам смисъл, ще спестиш по 0.5-1лв максимум на бройка.
Ако питаш мен, най-добре е да си слагат на Шнайдер както е по проект, но...погледнах ценовата листа, средната цена на АП-тата на Шнайдер беше около 5лв, а тези на Деликси около 2,50лв.
Над 150 апартамента са, около 10 АП-та в табло...можеш да сметнеш колко ще спести строителя... :evil:
Ники274 - специалист
leosat varna написа:
mirk написа:
Не съм работил с тях и нямам намерение. Точно от предпазителите не виждам смисъл, ще спестиш по 0.5-1лв максимум на бройка.
Ако питаш мен, най-добре е да си слагат на Шнайдер както е по проект, но...погледнах ценовата листа, средната цена на АП-тата на Шнайдер беше около 5лв, а тези на Деликси около 2,50лв.
Над 150 апартамента са, около 10 АП-та в табло...можеш да сметнеш колко ще спести строителя... :evil:
Колега работил ли си с гаранция и гаранционна сума по изпълнение на инсталацията?Ако ДТЗ на тези Деликси излезе калпава и сработва безпричинно и трябва да ги подменяш?Да вземем примера със 150 апартамента,дали евтиното ще ти излезе наистина евтино?Отделно труда никой няма да ти го признае по смяната.
Не искам да твърдя ,че Schneider са най-великите ,сигурно има и по-добри от тях.Но за сега със техните продукти слагам и забравям.Мен това ме интересува най-вече : )
velas - специалист
ДТЗ-тата няма да са на Деликси, а на Мьолер. Обикновенните АП-та искат да слагат на Деликси. Надявам се да започна да ги тествам преди да съм платил всичко и тогава ще имам признание по смяната им... :)
velas - специалист
Edit: Оттървахме се от Деликси. Слагат АП-та на Макел...май това е по-малкото зло...
moimoimoi - майстор
makel :? :stock2: :stock1: досега нищо хубаво не съм видял от тая марка
electra - помощник
Здравей От една година смених няклко марки с Деликси,доволен съм за парите качеството е супер.Имах горе долу от 20 различни референции поне средно п0 200 артикула ,проблем ми да де само един контактор.Сега пак правим обект с Деликси и инвеститора е доволен цена/качество вече втори негов хотел правим с Деликси.
Като казвам смених мога да изброя доста които бяха меко казано менте.фирмата ми е 20г само инсталирам ,така че имам доста опит с марките и доста познания кое къде се произвежда изащо Moeller в Германия и Гърция е два пъти поп-скъп от Бг.Марките ,които препоръчвам за инсталатори като ниво качество/цена Delixi Schneider оранжев палец,таблата особенно в много обекти са ме вадили.Имам колеги в Румъния ,които започнаха с Деликси очараовани са меко казано.Добавих снимка таблото което в момента правя,там всичко е Деликси.
Така надявамсе че помогнах.
Между другото най-голямото менте на пазара е Шрак,чист моелер ама посъп и лош,дори на кутиийте им пише мюлер.
Прикачен файл:
Tablo Klimatici .jpg
valentino76bs - майстор
electra написа:
Здравей От една година смених няклко марки с Деликси,доволен съм за парите качеството е супер.Имах горе долу от 20 различни референции поне средно п0 200 артикула ,проблем ми да де само един контактор.Сега пак правим обект с Деликси и инвеститора е доволен цена/качество вече втори негов хотел правим с Деликси.
Като казвам смених мога да изброя доста които бяха меко казано менте.фирмата ми е 20г само инсталирам ,така че имам доста опит с марките и доста познания кое къде се произвежда изащо Moeller в Германия и Гърция е два пъти поп-скъп от Бг.Марките ,които препоръчвам за инсталатори като ниво качество/цена Delixi Schneider оранжев палец,таблата особенно в много обекти са ме вадили.Имам колеги в Румъния ,които започнаха с Деликси очараовани са меко казано.Добавих снимка таблото което в момента правя,там всичко е Деликси.
Така надявамсе че помогнах.
Между другото най-голямото менте на пазара е Шрак,чист моелер ама посъп и лош,дори на кутиийте им пише мюлер.
Прикачен файл:
Tablo Klimatici .jpg
Една година не е период от който може да се вземе някакво меродавно мнение за това дали са добри или не ,а за инвеститора много ясно че е доволен как няма като е по евтино. :)
electra - помощник
За една година може да разбереш много неща за една апаратура,казвам го човек с 20г опит в инсталирането.Изпълнил съм над 50 :supz: :supz: обекта от МОЛ до апартамент и смятам ,че съм се по научил на нещо.
Работил съм с 8-10 марки най-малко,но вече работя само с две шнайдер и деликси .Не искам да давам оценки на другите ,защото всеки си има мнение и различни критерии за оценяване.
Но ще спомена 3 които няма да пипна LS,Elmark,Schrack.
За съжаление някъде във високият клас има пропуски също.
За изпълнител на проектни решения в строителство ,шнайдер и деликси,ми покриват изцяло диапазона на изпълнение/цена,качество,офертна насоченост и най-важното доволен инвеститор/,защото пак ще работи с теб.
Успех на всички в бранш ,нека лека по-лека сектора пак се раздвижи.
styb - специалист
Колкото и да ги хвалите тези китайските Деликси , Елмарк и Макел (не знам тези каква апаратура правят , за ключове и контакти съм съгласен) всички които са в бранша знаят коя апаратура е най добра и това го е казал по горе колегата мирк - ABB, Moeller, General Electric, Siemens, Schrack, Legrand и Шнайдер разбира се. Всеки си има някакви така да се каже симпатии към дадена марка , но в никакъв случай тези "търговски марки" не са по добри от големите в бранша.

Тема "Онлайн магазин за ел.материали" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: