• 1
  • 2
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
Red_line - специалист
Сд-то го подкарах открих си грешката но нещата не отиват на добре плеъра работи както трябва но няма никакъв звук на колоните :x като ги развържа и леко допра кабелите има шум но само толкова .....някъкви идей ?
Pablo - специалист
Red_line написа:
Сд-то го подкарах открих си грешката но нещата не отиват на добре плеъра работи както трябва но няма никакъв звук на колоните :x като ги развържа и леко допра кабелите има шум но само толкова .....някъкви идей ?
Неща , които бих проверил : На акумулатор пак ли така се държи ?
Колко е захранващото напрежение когато го включиш ?

Още нещо - имах едно радио , което не тръгваше като му дам ток само на клемите. Искаше корпусът му да е на минус. Работеше, чак след като му забуча антената - от нейната маса идваше минусът.
onoff - напреднал
Вземи си вземи един преобразувател 12в на 1амп. и си решаваш проблема. Може и да пробваш с кондензатор над 1000м на вход напрежение на ЦД-то. Не см го тествал, но виждам по това което пишеш, на теб ти трябва стабилно захранване от импулсно такова.

П.п. не забравяй да сложиш диод.
petromaniq - специалист
С тоз 1 ампер е за никъде. Само крайното при покой гълта 250мА. Трябват му 3-4А или да го слуша със слушалки. :lol:
onoff - напреднал
Да добавя, не случайно са направени авторесивъри или авто-ЦДта. Крайните им стъпала работят на нисък волтаж и висок ампераж. По принцип палят и на 5в., но ако тръгнеш да увеличаваш звука или изгасят или се рестартират постоянно. С 9в преубразувател на 1А можеш да го ползваш нормално без среди и ниски. Пробвай от захранването за комп. с един акумулатор(захранването да ти зарежда акумулатора), който да ти захранва ЦД-то.
Просто като идея. Нека някой който е в час да сподели дали ще стане или не.
:) :drinkers:
onoff - напреднал
Видех, и че нещо ди вадило само шум. Закачи го в кола да пробваш дали ще е така. Ако и там е така сменяш крайното стъпало и си готов. Понякога горят само 1, 2 канала.
Дано см бил полезен с нещо.
Red_line - специалист
Да смених крайното стъпало и всичко се оправи .... благодаря много на всички че помогнаха :prayer:
evil - специалист
Ще използвам темата за да задам и аз един въпрос.Къде на захранващия блок на компа мога да прикача едно реленце което да е сработило когото компа работи и да изключва като го спра.Идеята е то да ми пуска и спира захранването на тонколоните и захранването на едно от USB-тата че камерата постоянно ми свети дори като е спрян компа :? ?
Trifun - специалист
Дяволче, зависи намотката на реленцето за колко волта е - 5 или 12.
Може да използваш буксата за захранване на флопито - свързваш реленцето между един от средните кабели (черните) и жълт, ако е 12-волтово реле, и между черен и червен, ако е 5 волтово. А контактите на реленцето прекъсват каквото искаш вече.

Прикачен файл

ATX-Connectors.gif
ATX-Connectors.gif (57.49 KиБ) Видяна 3987 пъти
evil - специалист
Мерси за бързия отговор.Определено първо ще установя на какво напрежение ще работи и после ще купя релето :-D .Май по-добре ще е 12в за да не се окаже че 5те волта си остават и след изключване както на USB-то :rolleyes:
  • 1
  • 2

Тема "захранване накомпютър 1 въпросче" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: