Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
Здравейте,

Ако може да ми помогнете...Трябва ми схема за преобразовател на напрежение от 12 на 220 волта около 20-30 вата.
Към него искам да влючвам зарядно за лаптоп в колата. Не ми се копува фабричен по-сладко е когато си го направиш сам :)

Благодаря
Балгодаря колега за отговора... но не ми трябва само схемата, а също така и обяснение към нея, обяснение за трафа, навивки, дебелина на телта и др.
ecotronic - специалист
K-Radev написа:
Балгодаря колега за отговора... но не ми трябва само схемата, а също така и обяснение към нея, обяснение за трафа, навивки, дебелина на телта и др.
Щом ще си правиш зарядното сам, по добре виж какво изходно напрежение дава адаптера на лаптопа и направи преобразувател от 12 на това напрежение. Така ще спестиш много излишни загуби при преобразуването от 12 на 220. А схемата ще е доста по-опростена и компактна.
Колега не ми се рискува с това което предлагаш...А и е по-добре да имам някакъв инвертер от 12 на 220 все пак може да потрябва и за друго :)
lenko71 - специалист
...обяснение за трафа, навивки, дебелина на телта и др.
На повечето схеми от линка се ползва класически мрежов трансформатор 220 / 2 x 9..14V (свързан обратно), с мощност според нуждите.
joro39 - специалист
аз моя лаптоп го карам дирекно в запалката не зарежда батериите но не ги и харчи.
mitcd - специалист
В Multirama има инвертор за 35 лв. 120W
Има букса за запалка и стандартен контакт за 220V

Тема "Преобазовател на напрежение 12\220v 20-30w" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: