Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
fikata - майстор
Trifun написа:
Neno Er написа:
...След това промених цялата схема на захранването при което терморегулатора управлява контактор, а той подава захранване към нагревателите.
Хммм, а мислил си какво ще стане, ако контактора по някаква причина заседне
във включено положение - чисто механично ... :?
Ще разчита на термичната защита.
LazarGanev - "Велик майстор"
fikata написа:
Ще разчита на термичната защита.
Ако и тя не е включена в управляващата верига по инерция
Mapek - специалист
Тогава е ред на предпазния клапан. После ако е вярващ - на господ /може точно тогава енергото да изключат за профилактика :lol: /
А това, че работи "по-шумно" извиква у мен асоциачия за пробил нагревател - тече ток през водата към към корпус :?
vk - специалист
Най-добре е един бойлер да се управлява с часовник и контактор и да се включва за 2 часа през ноща. Така термозащити и клапани няма да влизат в действие. Това сме го говорили в други теми и подробно е обяснено как се прави.
fikata - майстор
Mapek написа:
А това, че работи "по-шумно" извиква у мен асоциачия за пробил нагревател - тече ток през водата към към корпус :?
Така както шуми бързовара с открития реотан.
един съвет от мен- след отстраняване на проблема,настрой терморегулатора за температура под 60градуса/критична т/-така количеството котлен камък ,който се отделя ще е много по-малко,ще икономисаш ел.енергия и удължиш живота на нагревателя.
Neno Er - специалист
албег написа:
...настрой терморегулатора за температура под 60градуса...
:thumbs: :thumbs: :thumbs:
Neno Er - специалист
Ето по тази причина не пия вода а бира и други. :lol:
LazarGanev - "Велик майстор"
Тя заразата не става от пиене на вода, а при къпане. Ако веднъж седмично бойлера се загрява до по-висока температура, няма проблеми от легионела.

Тема "Проблем със Бойлера...." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: