• 1
  • 2
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
shotik - майстор
Трябва да е с реле за да се използват бутони или ключ за захранване на бобината,аз не знам да има на пазара ключ за 3 фазен ток ,ако за това не се смятат прекъсвачите или блок предпазители по 3 бр.,или всяка лампа да се пали с отделен ключ за всяка фаза.Пиша на пазара ,защото аз знам ключове с 3 конт. пластини,но те се ползват на ограничено място,от където е трудно да се вземе и в момента не се сещам за колко волта и ампера е предназначен.
liubitel - помощник
Строя си кафене(80м.кв.)лПонеже имам трифазен ток(за други нужди) са ми захранили 13 ЛЛ трифазно.Очудва ме,че се вкл. със сериен ключ(поне да беше троен или сериен + единичен).
Тази схема,при която лампите с дроселите и стартерите са свързани в триъгълник на релето с какъв ключ се управлява?Виждам единичен.
При кафе машината няма въртящи се части(де да знам,дали на кафето не му се завива свят :? ) и не може да става дума за стробоскопичен ефект.Даже пурите на ЛЛ не се сменят с големи въртеливи движения. :)
Какво е имал предвид проектанта???
estrogen - специалист
Аз наблюдавам темата и сега се включвам , все още не разбирам защо трябва да слагаш реле , след като можеш да си направиш три отделни кръга за лампите и така ще е по-удобно . Дори така ще си предвидил по-добро окабеляване за напред ако се наложи някакви промени да се правят , аз съм правил 70 бр. ЛЛ на 3 фази на 3 кръга но то беше при промишлено производство .
Успехи :idea:
пс.Какво е имал предвид проектанта???
:datz: :wallbash:
georgiarg - специалист
Раздели си лампите на еднакъв брой на всяка фаза и не се занимавай повече.
liubitel - помощник
Да де,ама как да ги управлявам със серия?
Trifun - специалист
liubitel написа:
Да де,ама как да ги управлявам със серия?
Питай това проектанта - той явно е учил някаква електротехника, според която това може да стане :razz: :lol:
Според тази, по която сме учили ние обаче - ТЦ !
Единственото, за което се сещам, е да прекараш нулата през серийния ключ - и пак по този начин ще управляваш 2 групи лампи. А третата ??
Да не говорим, че това противоречи на всички норми и стандарти и е абсолютно забранено - през ключа трябва да върви фаза, а не нула ...
krasiorocknroll - специалист
Мога да приема че три консуматора с еднаква мощност могат да бъдат свързани всеки последователно на всяка от фазите,а другите им краища да са свързани в една точка.Обаче тази схема на свързване със стартери,дросели и лампи за 220V към 380V няма да тръгне-ще гръмнат. :wink:
  • 1
  • 2

Тема "захранване на луминисцентно осветление от 3 фази" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: