• 1
  • 2
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
Fender_str - специалист
Първо в заглавието пише 12V/40А после се оказва, че ти трябва да отдава до 100А. Не става ясно и дали ти трябва само захранващ блок или захранващ блок + схемата за управление, иначе като гледам из нета масово ползват компютърни захранвания. Търсил съм информация по темата и съм се отказал категорично по няма значение какви причини. Ако все пак си решил да се занимаваш с това, пиши едно лично и ще измислим нещо.
Draganov - специалист
camaro написа:
...мислих си за захранващо за компютър ама и то нещо трябва да се преправя май....какво мога да направя,че да получа резултат като на акумулатор в домашни условия ?!
Импулсното захранване от компютър е 12В / 16А , но на практика защитата се включва при по-малък ток.Най-евтиния вариант е да намериш електрожен и да направиш извод от дебелата шина за 12 в. Ще ти трябва и мощен диоден блок (схема Грец) или 4 яки диода,за да получиш изправен ток.Предполагам,че процеса е някаква електролиза,така че не ти трябва изгладено напрежение,а и стойността 12в. може би не е фатална в границите плюс/минус 50%.
Еми мисля че няма да е проблем волтажа,мисля че допустимите волтажи са от 12 до 30 или нещо такова пишеше на ННО клетката,аз електрожен ще намеря ще можеш ли да ми помогнеш с инструкцийте за донаправата му след това...мн ще съм благодарен ! :) мерси !
pansim - майстор
Мога да го направя, но не излиза ефтино!!! Ще бъде инвертор лек и с малки размери. Тока може да се регулира на практика от 5 до примерно 60А. Ако те устройва, пиши на лични.
Тани - модератор
А правия ток калко трябва да е прав :?: допустими ли са пулсации?
bayan - специалист
щом имаш електрожен измери колко волта имаш на изхода на тази степен която е с подходящи ампери отвори го и изкарай вторичната намотка развий проводника като броиш намотките /примерно на първа степен са около 45 волта делиш на намотките и ще разбиреш колко намотки са ти нужни за 12 волта при изправянето ще имаш загуби но колко ще тябва някой друг да каже щот не съм на ясно като направиш нужния брой навивки правиш си извод от проводника и продължаваш да навивашдокато свърши така ще имаш единобщ - и два +единият зо hho а другият за заваряване

п. п. навивките трябва та са много стегнати и е добре да ги лакираш с противо дъгов лак
lz1wvm - специалист
Ако искаш напрежението да е стабилизирано,тук има една схема.Схемата е за 150 ампера.

Прикачен файл

1.gif
1.gif (24.63 KиБ) Видяна 6693 пъти
taxi855 - специалист
Прикачен файл:
Изображ.016.jpg
Такива параметри вършат ли работа?
Прикачен файл:
Изображ.014-1.jpg
Ето снимка и от вътре.
lov - майстор
Колега ако обясниш точно за какво ще го ползваш мога и да ти помогна. Имам такъв апарат конструиран от мен преди повече от 25 години. И до настоящия момент си го ползвам.Ако искаш да правиш заваръчен апарат има много по елементарния решения. Но ако си мислиш че можеш да го компресираш този газ и да го ползваш за автомобил забрави.
Даже на момента спирам да пиша по темата.
  • 1
  • 2

Тема "Изработка на захранващ блок 12 волта 40 ампера - ПОМОЩ !" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: